Olin Edirne'ye Destek İsteği

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, "Olin Edirne'ye ben katkı sağlayacağım ama buna esnafımızın ve halkımızın da katılmasını istiyorum" dedi.

Sedefçi, Olin Edirne ile Edirne Belediyesi'nce kentteki bir otelde düzenlenen toplantıda, Olin Edirne ile Edirne'deki sporun büyük bir ivme kazandığını söyledi.

Olin Edirne'nin Beko Basketbol Ligi'nde yer almasından tüm Edirnelilerin mutluluk duyduğunu belirten Sedefçi, Edirne'nin futbol ve basketbolda ilerleyen günlerde daha başarılı olacağını ifade etti.

Edirne için spor kompleksi, 15 bin kişilik şehir stadyumu ve 5 bin kişilik spor salonu projelerinin hazırlandığını dile getiren Sedefçi, şöyle konuştu:

"Tabii bu salonlara takımların gelmesi gerekiyor. Basketbolda da şansımız var. Başarı paylaşınca büyük, paylaşınca güzelleşir. Burada kulüplerimize taraftar desteği olması gerekiyor. Beni biliyorsunuz. Ben Edirne Belediye Başkanı olarak Olin Edirne Basketbol Takımı'na tüm imkan ve desteğimi vermeye hazırım ama yetmez. Bu işe tüm sporseverlerin ve taraftarların da katkı yapması, emek vermesi gerektiğini düşünüyorum. Olin Edirne'ye ben katkı sağlayacağım ama buna esnafımızın ve halkımızın da katılmasını istiyorum."

Sedefçi, bu yıl Edirne Gençlik ve Spor Kulübünün bir kombine bilet çalışması yaptığını, bundan bir gelir beklendiğini vurguladı. Buradan bir paranın gelmesi durumunda arkasından şampiyonluğun geleceğine inandığını bildiren Sedefçi, şöyle devam etti:

"Para gelirse şampiyonluğun arkadan geleceğine inanıyorum. Biletler tam 400 bin liralık bir gelir getirecek. Biletlerde çekiliş usulü taraftarlardan bir tanesine araba verilecek. Edirne halkının hem biletler hem de taraftar desteği konusunda destek vereceğine inanıyorum. Biletleri satma konusunda kulübe katkı sağlamayı düşünüyoruz. Olin Edirne'ye Beko Basketbol Ligi'nde başarılar diliyorum."

Olin Edirne Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Kumuşoğlu da takımın uluslararası bir organizasyona sahip olmasından dolayı kentin katkısının kendileri için önemli olduğunu söyledi.

-"Taraftarımız salonu dolduracak"

Takımın ana sponsoru ve onursal başkanı Edip Ağaoğlu ise Beko Basketbol Ligi'nin gelecek ay başlayacağını hatırlattı.

Ligden önce Türkiye Basketbol Federasyonunca Türkiye kupası organizasyonu düzenleneceğini anımsatan Ağaoğlu, şunları anlattı:

"Türkiye kupası organizasyonunda bizim olduğumuz grup Edirne'de oynuyor. Bunun Edirneliler tarafından bilinmesi gerekiyor. Böyle bir organizasyonu TBF işbirliğiyle Edirne'ye getirmiş oluyor kulübümüz. Grubumuzda Selçuk Üniversitesi, Tofaş ve Fenerbahçe Ülker takımları var. Biz bu üç takımla mücadelemizi vereceğiz. İlk iki takım çeyrek finale çıkacak. Burada şansımız olduğunu düşünüyorum. Taraftarı arkamıza alırsak, ilk iki maçı kazanmamamız mümkün değil. Taraftarımızın salonu dolduracağını düşünüyorum. Maçlarda salona girilen resmi sayı ile salondaki sayı birbirini tutmuyor. Bu da bizi üzüyor. Bu nasıl oldu bilemiyorum, 'vicdansızlık' diyorum. Salondaki maçı izlemeye resmi olmayan şekilde giren için de bu bir vicdansızlık, onu içeriye sokan için de bir vicdansızlıktır."

Ağaoğlu, Olin Edirne Basketbol Takımı'na, bilet parasıyla ya da kombine karttan gelecek gelirle bir şeyler yapmak istediklerini, kimsenin karşılığını vermeden bir şey istemediğini vurguladı.

Kombine satışlarının düşük olduğunu belirten Ağaoğlu, "Şimdi biletlerimizi satışa çıkartıyoruz. Kulübün devredilmesiyle ilgili Doğuş Grubu ile sözleşme söz konusuydu. Kulübün devredilmemesi için toplanan imza 7 bindir. Bu kulüp devredilmesin diye imza atan arkadaşlar hiç olmazsa karşılığı olan bir sunum için bilet alsın" diye konuştu.

CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan da Olin Edirne'nin başarılı bir takım olduğunu belirterek, taraftarların maçlara bilet alarak girmesini istedi.

Konuşmaların ardından Türkiye kupası maçları için Gürkan 3, Sedefçi de 5 bilet satın alarak ücreti Kumuşoğlu'na verdi.

Kaynak: AA