Kars’ın Spor Sorunları Konuşuldu

Kars’ta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün organizasyonu ve Spor Eğitimi Daire Başkanlığı'nın katkılarıyla sporda yaşanan sorunlara ilişkin bir seminer düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen seminerde Kars’ın spordaki sorunları masaya yatırıldı. Seminere Spor Eğitimi Dairesi Başkan Vekili Dr. Metin Bayrak, Hukuk Müşaviri Zübeyt Aydın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat, Spor Beslenmesi Uzmanı Selami Yüksel, BESYO öğretim görevlisi Erkal Aslanoğlu, Spor Kuruluşları Daire Başkanı Şube Müdürü Şevket Özerdem, Kars Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İl Temsilcisi Işık Çapanoğlu, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yener Kaya, Kars ASKF Başkanı Burhan Taş konuşmacı olarak katıldı.

Semineri çok sayıda antrenör, beden eğitimi öğretmeni, kulüp yöneticileri ve sporcular takip etti. Seminere katılan Kars Vali Yardımcısı Kudret Kurnaz, sporun önemine değinerek, sporda şiddetin bir eğitim meselesi olduğunu belirtti

Spor Eğitimi Dairesi Başkan Vekili Dr. Metin Bayrak ise, bu konudaki eksikliklerin farkında olduğunu, Türkiye’de sporun bulunduğu noktanın daha üzerine çıkarmaya gayret ettiklerini vurguladı.

Hukuk Müşaviri Zübeyt Aydın da, sporda şiddeti işleyerek bu durumun düzeltilmesi için topyekun herkesin taşın altına el sokmasını istedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat, Kars’taki spor tesislerinden bahsederek bu konudaki eksikliklerimizin en kısa sürede giderileceğine inandığını ve yapılacak olan tesislerin bitmesiyle birlikte Kars’ta spor yapılabilecek birçok alternatifin olacağını vurguladı.

Spor Beslenmesi Uzmanı Selami Yüksel, sporcu beslenmesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, nasıl bir beslenme yapılması gerektiğini anlattı.

BESYO öğretim görevlisi Erkal Aslanoğlu, sporcunun başarılı olması için nelere dikkat edilmesi gerektiğini ve dışarıdan nasıl desteklenmesi ve doğru şartların oluşturulması gerektiğini anlattı.

Spor Kuruluşları Daire Başkanı Şube Müdürü Şevket Özerdem ise kulüplerin faaliyetleri, yasal düzenleme ve bununla ilgili yapılan kolaylıklar, sporcu tespiti, lisans çıkarılması gibi konuları ele aldı. TSYD İl Temsilcisi Işık Çapanoğlu, Kars’taki basının spora bakış açısı ve spor kulüplerinin basınla olan ilişkisi hakkında bilgi verdi. İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yener Kaya okullardaki sporla ilgili karşılaştıkları sorunları dile getirerek, bu konuda destek istedi. Kars ASKF Başkanı Burhan Taş ise, Kars’taki amatör sporlardan ve sorunlarından bahsetti.

Seminerin son bölümü ise soru cevap şeklinde geçti. Soru cevap bölümünde söz alan kişiler soru sormak yerine Kars’taki problemlerden bahsedince Spor Eğitimi Dairesi Başkan Vekili Dr. Metin Bayrak müdahale ederek, “Anladığım kadarıyla burada sorun çok, biz en iyisi daha geniş kapsamlı bir çalıştay düzenleyerek ilgili kişileri de buraya davet ederek çözüm ararsak daha doğru olur” dedi

Seminer, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat’ın günün tespitini yapmasının ardından katılımcılara hazırlanan sertifikaları verildi

Kaynak: İHA