Bursaspor-akhisar Belediyespor Maçının Ardından

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, takımının sahada her şeyi ortaya koyduğunu belirterek, “Bu mücadeleyi gösterdiğimiz zaman bunun meyvelerini alacağız” dedi.

Golsüz beraberlikle biten Bursaspor ile Akhisar Belediyespor karşılaşmasının ardından her iki tarafta açıklamalarda bulundu. Karşılaşma hakkında açıklamalarda bulunan Daum, “Bugün küçük bir adım attık. İlk defa gol yemeden maç bitirdik. Defansımız iyiydi. Gol pozisyonlarımızda oldu. Benim için aslında en iyi pozisyon Kazım’ın pozisyonuydu. Göğsüne alacağına kaleye atsa iyi olacaktı. Akhisar çok iyi organize oldu. Böyle maçta çok fazla gol şansı da bulamıyorsunuz. Bence ikinci devre futbolcularımız inanılmaz derece baskıyı arttırdı. Kesinlikle kazanmak istiyorlardı. Akhisar’ın da bir iki pozisyonu vardı. Uzaktan bir şutları vardı. Kalecimiz son anda kurtardı. Gerçekten takımımız her şeyi istedi ve ortaya koydu. Böyle müsabakaları bu mücadeleyle götürdüğümüz zaman bunun meyvelerini alacağız” diye konuştu.

“YÖNETİMİMİZDEN ALDIĞIMIZ DESTEĞİ 3 PUAN ALARAK GERİ VERMEK İSTERDİK”
Başkan Erkan Körüstan’ın bütün hafta boyunca kendilerine inanılmaz destek verdiğini ifade eden Daum, “Hep bizimle birlikteydi. Yönetimimizden aldığımız desteği 3 puan alarak geri vermek isterdik. Pozitif olan şeyleri bu maçtan çıkarabilirseniz. Kendi sahamızda bir puan az. Ama ikinci devrede gösterdiğimiz mücadele ve baskı sebebiyle ileriye pozitif olarak bakıyorum. Defansımız bu kadar iyi olduğunda futbolcular daha güven içerisinde olup, üstüne koyarlar. Genel olarak böyle müsabakalardan birkaç pozitif çıkarabiliriz” açıklamasını yaptı.

“PİNTO’YU FORM GRAFİĞİ YÜZÜNDEN KADROYA ALMADIK”
Pinto’nun neden oynatılmadı sorusuna cevap veren Daum, “Pinto, takımımızı ileriye götürebilecek bir futbolcu. Fakat şu anki form grafiği bunu göstermiyor. O yüzden kadroya almadık” diye cevapladı.

“HAKEMLER DE İNSAN HATA YAPABİLİR”
Verilmeyen golle ilgili de konuşan Daum, “Futbol federasyonunda gözlemciler vardır. Onlar hakemleri izler ve not verir. Bu bizim işimiz değil. Biz takımımızı çalıştırırız. Benim fikrim her hakem kesinlikle müsabakada hatasız olmak ister. Hatası olsa da ben derim oda insan. Orada ne olursa olsun, hakeme yine de destek vermek lazım” açıklamasında bulundu.

HAMZAOĞLU: “1 PUAN SEVİNDİRİCİ”
Karşılaşmanın zorluğuna değinen Hamza Hamzaoğlu ise, “Bugün zor bir maça geldik. Bursaspor’un durumu ortadaydı. İki takım sahada müthiş bir mücadele gösterdi. Fakat gol olmadı. Her iki takımda pozisyonları değerlendiremedi. Deplasmanda iyi oyun ama aldığımız bir puan bizim için sevindirici. Önümüzdeki hafta oynayacağımız Galatasaray maçına iyi hazırlanıp, iyi oyun oynamak istiyoruz. Ben futbolcularımı tebrik ediyorum. Bursaspor’a başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

CEBE: “MAÇIN HAKKI BERABERLİKTİ”
İlk yarı daha iyi oynadıklarını ve pozisyonlara girdiklerinin altını çizen Ahmet Cebe ise, “İkinci yarı daha çok mücadele içine girdik. Bursaspor galibiyet için bastırdı. Maçın hakkı beraberlikti. Biz sevinçliyiz. 10 puan yaptık” dedi.

DEMİROK: “İYİ MÜCADELE ETTİĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM”
Puan yada puanlar almak için Bursa’ya geldiklerini vurgulayan başarılı defans oyuncusu Uğur Demirok, “İyi mücadele ettiğimiz düşünüyorum. Takım arkadaşlarımız kutluyorum. Deplasmanda oynamamız gereken futbolu oynadık” diye konuştu.

FREY: “TARAFTARIMIZDAN ÖZÜR DİLİYORUZ”
Çok iyi bir karşılaşma oynadıklarını belirten başarılı kaleci Sebastian Fre, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ama maçı alamadık. Takımda öne çıkan şey kalemizde gol görmemekti. Bu zamana kadar ilk yarılarda hep golü gördük. Buda bizi moral bozukluğu oldu. Bugün gol yememiz bizi daha iyi hazırladı. Hocamızın dediği gibi önce gol yememek sonra atak. Taraftarımızdan özür diliyoruz. Bu karşılaşmadan 3 puan alamadık.”

TAİWO: “BÖYLE DEVAM EDERSEK SONUÇLAR ALACAĞIZ”
Bursaspor’un başarılı sol beki Taye Taiwo ise, “Bugün üzücü skor aldık. Her maça kazanmak içi çıkıyoruz. Bugün pozisyonlar şansızdık. Gol atamadık. Daha önce ya ilk dakikalarda yada ilk yarılarda kalemizde gol gördük. Buda bizim için moral bozukluğu oluyordu. Önemli olan takımın çok iyi oynaması. Cuma günü maçımız var. Böyle devam edersek sonucunu alacağımıza inanıyorum. Futbolda böyle şeyler olur. Bazen gol atarsın hakem saymaz. Sonuçta hakemin kararı saygı duymak lazım” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA