Antalya'da motosiklet yarışları

Motosiklette, Red Bull Sea To Sky Enduro Yarışları Antalya'da başladı.

Kemer ilçesinde bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Red Bull Sea To Sky Enduro Yarışları'nın plaj etabı, Kındıl Çeşme Plajı'ndaki sahilde yapıldı.

Kemer Enduro Motosiklet Kulübünün organizasyonuyla gerçekleştirilen ve 25 ülkeden 130'u aşkın sporcunun katıldığı yarış, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün damalı bayrağı sallamasıyla başladı.

İki kilometrelik parkurda 20 dakika süren yarışta İngiliz Jonny Walker etabı birinci tamamladı. Yarışta, İspanyol sporcu Alfredo Gomez ikinci yine aynı ülkeden Xavi Galindo ise üçüncü oldu.

Kemer Enduro Motosiklet Kulübü Başkanı Semih Özdemir, yarışların çok güzel ve kıyasıya mücadele içinde tamamladığını söyledi.

Katılımcı sporcu sayısının geçen yıllara göre yüksek olduğunu belirten Özdemir, antrenmanlar sırasında ise bir sporcunun ayağının kırıldığını bildirdi.

Müsabakalar sırasında İsa Yüksel isimli Türk sporcu kaza yaptı. Sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye götürülen Yüksel'in sağlık durmunun iyi olduğu öğrenildi.

Yarışlar, yarın 40 kilometrelik orman etabı ve 29 Eylül Pazar günü Çamyuva sahilinden başlayarak, 2 bin 365 rakımlı Tahtalı Dağı'nda son bulacak tırmanma parkuru mücadelesiyle sona erecek.

Kaynak: AA