Vücut Geliştirme Türkiye Şampiyonası'na Doğru

Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Başkanı Niyazi Kurt, Kocaeli'de yarın başlayacak şampiyonada, dünya şampiyonasına gidecek sporcuları belirleyeceklerini söyledi.

Federasyon başkanı Niyazi Kurt, düzenlediği basın toplantısında, 27-29 Eylül tarihlerinde Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda düzenlecek şampiyonaya, 7 farklı kategoride yaklaşık 300 sporcunun katılımını beklediklerini kaydetti.

Avrupa şampiyonlarında son iki yılda vücut geliştirme milli takımının önemli başarılar elde ettiğini anlatan Kurt, başarıların tesadüf olmadığını vurguladı.

Kurt, şunları kaydetti:

"Sporcularımızın, bu şampiyonada 'federasyonun bu branşa önem verdiği ve yurtdışına kendilerinin götürülerek imkan verildiği' güveni aldıklarını düşünüyorum. Amacımız ülkemizin muhtelif illerinde branşımızı tanıtmak ve yaygınlaştırmak. Bu yıl bu şampiyonanın ikincisini gerçekleştiriyoruz. Dünya şampiyonasına gidecek sporcularımızı bu şampiyonada belirleyeceğiz."

-"Dopingle anılmamız bizi rahatsız ediyor"

Vücut geliştirme branşının zor bir spor dalı olduğunu ifade eden Kurt, Türkiye'de, bu sporu yapanların kullandığı "destek ürünleri"nin yanlış anlaşıldığına dikkati çekti.

Kurt, doping kullanımlarına yönelik federasyon olarak ciddi çalışmalar yaptıklarını anlatarak, şu ifadeleri kullandı:

"Bizim dopingle anılmamız açıkçası bizi rahatsız ediyor. Türkiye'de doping kullanımını Milli Olimpiyat Komitesi denetliyor. Bunun yanında yıl içerisindeki faaliyetlerimizi komiteye bildiriyoruz. Onlarda bizim yarışmalarımıza geliyor, uygun buldukları sporculara test yapıyorlar. İlk kez doping tespit edilen sporcu, iki yıl, ikinci kez doping tespit edilen sporcu ise ömür boyu yarışmalardan men cezası alıyor. Bu anlamda doping konusunda ciddi adımlar atıyoruz."

Kaynak: AA