Trabzon'da, Amatör Spor Haftası Etkinlikleri

Trabzon'da, Amatör Spor Haftası kapsamında 30 Eylül ve 6 Ekim tarihleri arasında bir dizi etkinlik yapılacağı bildirildi.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Birdal Öztürk, kentte çeşitli branşlarda bazı programlar düzenleneceğini belirterek, "Beşirli'de halk yürüyüşü yapacağız. Her insanın profesyonel olmasa da spor yapmasının önemini, sporun içinde olması gerektiğini anlatmak, farkındalık yaratmak için organizasyonu daha kapsamlı hale getirmeye çalıştık" diye konuştu.

Öztürk, etkinliklerin Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünün yanı sıra ASKF Başkanlığı, Trabzon Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve Karadeniz Teknik Üniversitesinin katılımıyla gerçekleştirileceğini kaydetti.

Etkinlik boyunca sporun sadece futbol ile kısıtlı kalmaması gerektiğini ifade eden Trabzon Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Sebahattin Alemdar ise, "Etkinlik haftası öncesinde Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğünde tertip komitesi ile toplantılar gerçekleştirdik. Etkinliğin en iyi şekilde olması için fikir alışverişinde bulunduk. Amacımız halka sporun anlamını, amatör sporun ne olduğunu ve sporun sadece futbol ile sınırlı kalmaması gerektiğini göstermeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Alemdar, etkinlik süresince ayrıca şehrin belirli yerlerine stantlar kurarak bazı tanıtımlar yapacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA