Sivaslı Güreşçiye Destek

Sivas'ta bir firma, inşaatlarda çalışarak geçimini sağlayan ve iş yorgunluğuna aldırış etmeden idman yaparak Veteranlar Dünya Serbest Güreş Şampiyonası'na hazırlanan güreşçi Murat Erdoğan'a sponsor oldu.

Macaristan'da geçen yıl düzenlenen dünya şampiyonasında 85 kiloda ikinci olan Erdoğan'ın zor şartlarda çalışmalarını sürdürdüğünü basında yer alan haberlerden öğrenen Gök Yapı firması, devreye girdi. Firma, Murat Erdoğan'a destek olma kararı aldı.

Gök Yapı Genel Müdürü Nurettin Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vali ve Emniyet Müdürünün de olduğu bir ortamda Erdoğan'ın inşatta çalışarak şampiyonalara hazırlandığı yönündeki haberlerin konuşulduğunu, bunun üzerine firma olarak ata sporunu yaşatma düşüncesiyle sporcuya sponsor olmaya karar verdiklerini söyledi.

Güreşçinin müsabakaya gidiş geliş masraflarını karşılayacaklarını ve geçimini sağlaması için ona destek olacaklarını aktaran Yıldırım, şöyle konuştu:

"Desteğimiz devam edecek ve onu bir daha inşaata göndermeyeceğiz. Murat'ın güreşe devam etmesi için elimizden geleni yapacağız. Güreş bizim ata sporumuz. Son dönemlerde futbol, basketbol gibi popüler sporlar daha önde ama bizim için önemli olan ata sporu güreştir. Bunun yaşatılması da bizim için önemli. Onun için de desteklerimiz devam edecek."

Murat Erdoğan da, desteklerinden ötürü Yıldırım'a teşekkür ederek, "İnşallah kendilerini utandırmayacağım. Bosna Hersek'te dünya şampiyonası var, hedefim altın madalya. Altın madalyayı Sivas'a getirmek istiyorum. Geçen yıl Moldovalı rakibime yenilerek ikinci oldum. Bu sene inşallah altın getiririz. Daha önceleri saat 16.00'ya kadar inşaatta çalışıyordum sonra antrenmana gidiyordum. Tabi vücudum yorgun, bitkin düşüyordu. Kendimizi toparlamamız zor oluyordu" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA