Ofisini 'Futbol Müzesi'Ne Dönüştürdü

Ayvalık ilçesinde yaşayan bir inşaat mühendisi, 7 yıldır topladığı yurt içi ve dışından spor kulüplerine ait 200 flamanın yanı sıra takım ve futbolcuların 300'e yakın fotoğraflarını sergilediği iş yerini adeta "futbol müzesi"ne dönüştürerek, oğluna, ofisinin öldükten sonra da açık tutulmasını vasiyet etti.

İnşaat mühendisi Atilla Erhanoğlu,AA muhabirine yaptığı açıklamada, futbolu ve bu sporla ilgili maçları izlemeyi çok sevdiğini söyledi.

Koleksiyonunu oluşturmaya yaklaşık 7 yıl önce başladığını belirten Erhanoğlu, "Flamaların hepsi orijinal. Bunları kulüplerden gönderdiler. Bir bölümünü de takımlarda oynayan futbolcular bana hediye etti" dedi.

Fotoğrafların yarısını, bir dönem Altay forması giyen ağabeyi Aytekin Erhanoğlu'ndan aldığını dile getiren Erhanoğlu, eskiden Ayvalık'ta 6-7 futbol takımı bulunduğunu anlattı. O dönemlerde ilçede top koşturan ve daha sonra şöhret olan futbolcuların eski fotoğraflarına da koleksiyonunda yer verdiğini kaydeden Erhanoğlu, şöyle konuştu:

"Galatasaray'da oynayan kaleci Hayrettin'in Küçükköy genç takımındaki, Adanasporlu Güngör'ün Ayvalık'ta bir takımdaki fotoğrafları da koleksiyonumda mevcut. Ofisimi tam bir spor müzesine dönüştürüp sporseverlerle paylaşmak istiyorum. Eksiklerim var. Tam istediğim gibi olmadı. Elimde aşağı yukarı yerli veya yabancı 200 takım flaması var. 300 civarında da takım ve futbolcu fotoğrafı bulunuyor. 1930 yılında Yunanistan'ın Midilli Adası takımıyla maç yapan Ayvalık İdman Yurdu'nun takım fotoğrafları bile var. Bu çok önemlidir. Bir Avrupa takımıyla ilk maç yapan takımlardan biri, Ayvalık İdman Yurdu'dur. Halen araştırmalar yapıyorum ve bulduğum ancak henüz elime ulaşmayan fotoğraflar var. Hatta bu projemi duyanlar ben aramadan ellerindekilerini bana getirip veriyor. Koleksiyonuma son yılların takımlarını da koyuyorum ama daha çok nostaljik özellik taşıyan eski takımların fotoğraflarını topluyorum."

Erhanoğlu, birçok futbolcunun, bürosunu gezdiğini ve beğendiğini bildirdi.

Spor zevkinin çok başka olduğunu, parayla ilgisi bulunmadığını vurgulayan Erhanoğlu, "Ölümümden sonra da açık kalması için oğluma vasiyet ettim" ifadesini kullandı.

Oğlu Cemal Erhanoğlu'nun, Türkiye Futbol Federasyonu Edremit Körfez Temsilcisi olduğu bilgisini veren Erhanoğlu, spordan gelen bir aile olduklarını, gençlerin hepsinin futbolla ilgilendiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA