Tff Başkanı Demirören Açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Fatih Terim'in milli takım teknik direktörlüğü konusunda sözleşme imzalaması yönünde ısrarcı olacaklarını söyledi.

TFF'nin İstinye'deki binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Demirören, kendisinin Terim ile yaptığı görüşme ile ilgili bilgiler vererek, "Kendisiyle yaptığım görüşmede mayıs ayına kadar ne federasyonla ne Galatasaray ile sözleşme yapmayacağını beyan etmişti. Hocamız hala bu kararda diretiyor. Önümüzdeki haftadan itibaren ısrarcı olacağız ki sözleşme imzalasın. Çünkü artık serbest. Anlaşma yapalım diye kendisiyle oturacağız" diye konuştu.

-"Fatih Terim gibi hocalar Türkiye'de zor yetiştirilir"

Başkan Demirören, Fatih Terim gibi teknik direktörlerin Türkiye'de zor yetiştiğini ifade etti.

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ın açıklamalarına zaman zaman imalı yanıtlarda bulunan Demirören, "Fatih Terim gibi hocalar Türkiye'de zor yetiştirilir. Bu gibi kişileri taraftarların önüne atmak doğru değildir. Galatasaray bir karar almıştır. Suçlu ne federasyon ne hocadır. Federasyon etik kurallara göre Terim'i takımın başına getirmiştir. Fatih Terim de verdiği her sözün arkasında durmuştur" diye konuştu.

Fatih Terim ile ilk yaptıkları görüşmede tekliflerinin bir artı üç olduğunu tekrarlayan Yıldırım Demirören, tecrübeli çalıştırıcıyla yapacakları görüşmede hedeflerinin en az üç yıllık sözleşme olduğunu kaydetti.

Devam eden sözleşmesinden dolayı daha önce bir teklifte bulunduklarını hatırlatan Demirören, "Hedefimiz en az üç yıllık sözleşme yapmak. Her türlü direnci gösterip sözleşmeyi yapmak istiyoruz" diye görüş belirtti.

Terim'in Ünal Aysal'ın telefonlarına çıkmadığı ve kendisine aynı davranışta bulunması halinde nasıl davranacağı yönündeki soruyu başkan Demirören, "Öyle bir şey yaşamadım. Ben arasam herhalde açar. Açmazsa hatayı kendimde arardım" şeklinde yanıtladı.

Fatih Terim'in kendisinin elemanı olmadığına dikkati çeken başkan Demirören, "Terim benim elemanım değil, kader birliği yaptığım takım hocamdır" dedi.

Galatasaray Kulübü yöneticilerinin, ne Terim'in ne de federasyonun yapılan sözleşmeyi kendilerine göndermediğini söylediklerinin belirtilmesi üzerine Demirören, şunları söyledi:

"Olmayan bir metin, bir anlaşmamız yok ki bunu kendilerine ilettik. Olmayan bir şeyi göndermeye gerek yok. Fatih hocanın başarılarını tartışmaya gerek yok. Ama ayrılmasının sebebi 'federasyonla yaptığı imza' denilirse bu doğru değil. Buna bağlı olarak federasyon, Galatasaray'ın düzenini bozmak istiyor gibi düşünce yok. Böyle bir şey olsa federasyon dört tane kupa vermezdi. Bizim dönemimizde dört tane kupa kazandı. Türkiye'yi içerde ve dışarda en iyi şekilde temsil eden takımlardan biridir. Ama milli takım her şeyin üstündedir. Eğer milli takımın bir hocaya ihtiyacı varsa, elinizde de Fatih Terim gibi bir hoca varsa bundan faydalanmak bizim milli vazifemizdir."

-"Brezilya'ya gitme şansımız yüzde 50'ye çıktı"

Demirören, Terim'in takımın başına geçmesinin ardından Brezilya'ya gitme ihtimallerinin yükseldiğini dile getirdi.

Tecrübeli teknik adamın Galatasaray'da yaşadığı süreçleri çok geçirdiğini, bundan sonra da geçirebileceğini vurgulayan Demirören, "İyi ki milli takımın başına getirmişiz. Yüzde birlere düşen Brezilya'ya gitme şansımız yüzde ellilere çıktı" ifadelerini kullandı.

Estonya ve Hollanda maçları ile ilgili soruya ise başkan Demirören, "Biz Estonya'yı yener Hollanda da Macaristan'dan puan alırsa şansımız yüzde 70-80'e çıkar" şeklinde yanıt verdi.

-"Tahkim Kurulu kararları hiçbir şekilde bozulmaz"

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin Beşiktaş ve Fenerbahçe konusunda verdiği kararın TFF tarafından gündeme alınmadığı yönündeki eleştirilere yanıt veren Yıldırım Demirören, "CAS bir süreçtir. Yorumlar yapıldı. Federasyonumuzun kurulları kararlar almıştır. Anayasaya göre, Tahkim Kurulu kararları hiçbir şekilde bozulamaz" diye konuştu.

-Beşiktaş-Galatasaray derbisinde yaşanan olaylar

Demirören, Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan maçta yaşanan olayların 2020 Avrupa Şampiyonası'na aday olan bir ülkeye yakışmadığını söyledi.

Yaşanan olayların üzücü ve utanç verici olduğunu kaydeden Yıldırım Demirören, şunları söyledi:

"Bu olaylara karışanların yüzde 99'u Beşiktaş taraftarı değildir. Beşiktaş taraftarını çok iyi tanırım. Provokasyon olduğu herkesin fikridir. Maalesef federasyon niye açıklama yapmadı yönünde eleştirildi. Disiplin ve tahkim kurulları karar vermeden federasyonun açıklama yapması, süreci etkileyeceği için bekliyoruz. Disiplin Kurulu yarın karar verecek, ardından Tahkim Kurulu konuya bakacak. Sonra yönetim kurulu kararını verecek. Cezalar onandıktan sonra maçın kararını vermek daha doğru olur."

Eleştirilere neden olan e-bilet uygulamasını savunan TFF Başkanı Demirören, "E-bilet şu anda dünyada en sistematik şekilde Türkiye'de uygulanacak. Sorunların yüzde 99'unu bitirecek. En önemli nokta kanun maddelerinde değişiklik yapmak. Kanun maddelerinde de belli değişikliklerle yüzde yüz sorunları tamamlayalım. Bu olayların artık azalacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Kulüpler yasası konusuna değinen Demirören, "Bakanımız bu konuda çok hassas. Kulüpler Birliği de çalışıyor. Daha sonra bir araya geleceğiz. Beraber çalıştıktan sonra taslağı sunacağız" dedi.

Kaynak: AA