Nba Yıldızlarının ''söz'' Düellosu

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde Oklahoma City Thunder forması giyen Kevin Durant'in, Miami Heat'te oynayan "Dwyane Wade'in, NBA'in en iyi 10 oyuncusu arasına girmemesi gerektiğini" söylemesinin ardından, ikili arasında söz düellosu yaşandı.

NBA'de 2010, 2011 ve 2012 sezonlarının sayı kralı Oklahoma City Thunderlı Kevin Durant ile son iki sezonun şampiyonu Miami Heat'te forma giyen Dwyane Wade, sosyal medya üzerinden birbirlerine laf attı.

İkilinin arasındaki tartışma, Durant'in, CineSport kanalında katıldığı bir programda söylediklerinin ardından başladı.

Programın sunucusu, Durant'e, Amerikan spor dergisi Sports Illustrated'in yaptığı, "2013-2014 sezonunda NBA'in en iyi 100 oyuncusu" listesinin ilk 10'unda yer almasa da ilk 10'a girmeyi hak eden bir oyuncu olup olmadığını sordu. Durant de listede 11. sırada bulunan eski takım arkadaşı James Harden'ın ilk 10'da olmayı hak ettiğini belirtti.

Durant, sunucunun, "Peki kimle yer değiştirmeli?" sorusunaysa hiç düşünmeden "Dwyane Wade" yanıtını verdi.

Üç NBA şampiyonluğu bulunan ve 9 kez all-star seçilen Wade, olayın ardından "dwyanewade" adlı Instagram hesabından üzerinde "Kevin Durant, James Harden'ın benim yerime ilk 10'da yer alması gerektiğini söyledi.

Kendime not: Tarihteki yerine saygı duymasını sağla. Yeniden..." yazan bir kağıdın fotoğrafını paylaştı. Wade, fotoğrafı, "@DwyaneWade" isimli Twitter hesabındanda yayımladı.

Bunun üzerine Durant, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki "@KDTrey5" isimli hesabından, Wade'ye, "Tweet atma, göster" diyerek cevap verdi.

İkili, 2012 NBA finallerinde karşı karşıya gelmiş, Heat, Thunder'ın evinde oynanan serisinin 2. maçını kazanıp saha avantajını ele geçirdikten sonra evinde oynadığı 3 maçı da kazanarak, şampiyon olmuştu.

O tarihte Thunder forması giyen Harden, şu an kadrosunda yer aldığı Houston Rockets'dakinden farklı bir rolde oynuyordu. Durant ve Russell Westbrook'un arkasından takımın üçüncü spor opsiyonu olan Harden, seriyi 12,4 sayı ortalamasıyla tamamlarken, Wade 22,6 sayı ortalaması tutturmuştu.

Durant ile Wade son olarak bir enerji içeceği markasının reklam fiminde birlikte rol almıştı.

Dergiye göre, 2013-2014 sezonunun en iyi 100 NBA oyuncusu listesinin ilk 10'u şöyle:

1. LeBron James

2. Kevin Durant

3. Chris Paul

4. Tony Parker

5. Russell Westbrook

6. Tim Duncan

7. Dwight Howard

8. Dwyane Wade

9. Kobe Bryant

10| Carmelo Anthony

Kaynak: AA