Kırklareli Valiliği Gençlere Cazibe Merkezi Oluşturacak

Kırklareli şehir merkezinde bulunan ve uzun yıllardır atıl bir vaziyette olan Şeker Depoları Kırklareli Valiliği’nce “Cazibe Merkezi” haline getirelecek.

Kırklareli Karakaş Mahallesinde 6 bin 650 metrekare arsa üzerinde bulunan Şeker Depolarının, Kırklareli Valiliği’nce hazırlanan proje ile Cazibe Merkezi’ne dönüştürülmesi amaçlanıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapımına devam edilen Gençlik Merkezi ve Kapalı Yüzme Havuzu Projelerinin ardından Kırklareli Valiliği de Kırklareli’deki Üniversite, OSB’ler ve diğer istihdam alanlarının fazlalaşması sebebiyle artan genç nüfusun ihtiyaçlarını göz önünde tutarak, Şeker Depolarını Cazibe Alanı haline getirerek Kırklareli halkının ve gençlerin hizmetine sunacak.

Kırklareli Valiliği İl Özel İdaresi tarafından, Kırklarelili vatandaşların ve özellikle gençlerin yararlanmaları için düzenlenen alanda, Anfi Tiyatrodan süs havuzlarına, restaurantlardan kafeteryalara, bowling salonlarından gezi alanlarına kadar bir çok mekanlar oluşturulacak.

Kırklareli halkının ve gençlerin ihtiyaç duyduğu ve bir çok sosyal aktiviteleri içinde barındıran Cazibe Merkezi’nin bir bölümünün 29 Ekim 2013 tarihinde, bir bölümünün 2013 yılının sonuna kadar,diğer mekanların ise 2014 yılının sonuna kadar Kırklareli halkının hizmetine sunulması planlanıyor.

Kırklareli Valiliği İl Özel İdaresi tarafından gençlerin ve spor kulüplerinin faydalanabilmeleri için, uluslar arası müsabaka kriterlerine uygun nizami ölçülerde sentetik saha tribünler ve soyunma odalarının yapımına başlanacak.

Kaynak: İHA