Keban Tekspor Saha İstiyor

Elazığ 1. Amatör Lig takımlarından Keban Tekspor Kulübünün yöneticileri ve futbolcuları yemekte bir araya geldi.

Kulüp başkanı Hulusi Orhan, Keban EÜAŞ Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, yaklaşık 7 yıldır ilçe sahasının olmaması nedeniyle tüm karşılaşmaları dışarıda oynadıklarını belirtti.

Buna dikkat çekmek için yemek düzenlediklerini ve durumu yetkililere anlatmak istediklerini vurgulayan Orhan, "İnşallah bu sene ilçe sahamız yapılır. Biz nasıl gidip Karakoçan, Kovancılar, Sivrice gibi takımların sahalarını ve ilçelerini görme fırsatı buluyorsak o takımların da gelip Keban'ı görmelerini arzu ediyoruz" dedi.

Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Şahin Şerifoğulları ise Keban Tekspor'un saha konusunda ciddi manada mağdur olduğunu bildiklerini, karşılaşmalarını sürekli deplasmanda oynadıklarını ifade etti.

Takımın rakiplerini kendi sahasında ağırlayamadığını aktaran Şerifoğulları, "Akdeniz Oyunları nedeniyle 2013 projeleri iptal edilince Keban Tekspor'un sahası maalesef yapılamadı. Çalışmalarımız sürüyor. 2014 yılında inşallah ilçemiz sahasına kavuşur" diye konuştu.

Yemeğe EÜAŞ Keban Barajı HES İşletme Müdürü Tahsin Yazıcı, İlçe Müftüsü Abdulhamid Pehlivan, Halk Eğitim Müdürü Cengiz Ergül, futbolcular, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA