İşitme Engelliler Kendi Günlerinde Doyasıya Eğlendi

İşitme engelliler, Dünya İşitme Engelliler Günü'nü çeşitli etkinliklerle kutladı.

Beylikdüzü Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı etkinliklerde işitme engelliler spor müsabakalarında yarışırken, bilgi yarışmasında da ter döktü.

Beylikdüzü Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü (İSEM) ile birlikte düzenlediği programla Dünya İşitme Engelliler Günü'nü birbirinden renkli etkinliklerle kutladı. Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda işitme engelliler langırt, masa tenisi, bilardo gibi spor müsabakalarında kıyasıya mücadele ederken, işitme engelli okulları arasında düzenlenen bilgi yarışmasında ise ter döktü. İşitme engelli bireylerin toplumla kaynaşmalarını sağlamak ve yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla düzenlenen programda engelli ailelerine, çocuklarıyla aralarında doğru ilişkiyi kurabilmeleri konusunda seminer verildi.

İSEM bünyesinde faaliyet gösteren engellilerden oluşan Mehteran takımı ise gösterileriyle herkesi kendine hayran bıraktı.

Etkinlikler hakkında bilgi veren Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil, "Biz de Beylikdüzü Belediyesi olarak böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Gerçekten çok hoş bir ortam var. Sayın başkanımızın destekleriyle Beylikdüzü'nde dünya işitme engellilerinin Türkiye'deki ilk defa bu kadar kapsamlı bir organizasyona imza atıyoruz. Buna salonlarımızla, imkanlarımızla ev sahipliğinde bulunmak bize gurur verdi. Burada seminerlerimiz, bilgi yarışmalarımız, spor karşılaşmalarımız devam ediyor. Şuan 350'ye yakın işitme engelli katılımcı burada. Onların çok hakları var. Şimdiye kadar vermediğimiz haklar bunlar. Bu bir lütuf değil. Onun için işitme engelliler için ne yapılsa azdır" dedi.

19 yaşındaki işitme engelli kızıyla birlikte spor müsabakalarına katılan Çiğdem Perçin, "Çok heyecanlıyız. Kızımız langırt oynadı. Kendisi de çok heyecanlı, daha önce hiç gelmemiştik. Buranın çok güzel faaliyetleri var" dedi.

İşitme engelli kızının iş bulamadığını da ifade eden Perçin,"Lise bitti, evde oturuyor. İş bulamıyoruz. Onunla beraber biz de üzülüyoruz" diye konuştu.

19 yaşındaki işitme engelli Elif Perçin ise, yetkililerden iş için yardım çağrısında bulundu.

İşitme engelliler gün boyu süren etkinliklerde gönüllerince eğlendiler.

Kaynak: İHA