Gaziantepspor Zor Günleri Geride Bırakmak İstiyor

Gaziantepspor Teknik Direktör Bülent Uygun, haftalık basın toplantısında takımın genel durumunu değerlendirirken, Galatasaray yönetiminin aldığı karara saygı duyulması gerektiğini ancak, alınan kararın Fatih Terim gerçeğini ört pas edemeyeceğini söyledi.

Teknik direktör Uygun, Akhisar Belediyespor maçında istemedikleri bir oyun anlayışını sahaya yansıttıklarını belirterek, “Çok iyi performans sergilemediğimiz, belli sakatlıklardan çıkan futbolcuların form durumunun çok üst seviyede olmaması, takımda bölgesel olarak aksayan iki üç yerin özellikle bu sakat arkadaşlarla birlikte ayyuka çıkması istemediğimiz oyun tarzını sahaya yansımasına neden oldu. Sonuç olarak mağlup olduk ve rakibimizde hak ettiği bir galibiyeti aldı” dedi.

Çorum Belediyespor maçını da değerlendiren teknik direktör Uygun, “Son dakikada transfer olan arkadaşları görmek, hem onların da idmansızlığını ve maç eksikliklerini gidermek adına Çorum Belediyespor maçında bu arkadaşları oynattım. Oyundan memnunmuyum? Hayır memnun olmadım. Rakibimiz kendi grubunda belki şampiyonluğa oynayan bir takım. Rakibimize karşı çok zorlandığımız anlar oldu. Kendi kaçırdığımız pozisyonlar oldu. Sonuçta bu kupa mücadelesi ve hazır olmayan arkadaşları görme adına da önemli bir maçtı. Kazanmış olmak güzel futbolcuları hazırlamak adına önemli. Sürecin sonunda da kupayı kazanmak isteyen, müzesine götürülmemiş bir kupayı Gaziantep şehrine yakışacağını düşünüyorum. Bu kupayı da alabilme adına bütün mücadelemizi verme adına yolumuza devam edeceğiz. Bu turu geçtiğimiz için ufakta olsa bir mutluluğumuz var” diye konuştu.

Kardemir D.Ç. Karabükspor maçı hazırlıklarına başladıklarını hatırlatan teknik direktör Uygun, “Rakibimiz geçen yıl son hafta ligden düşmekten kurtulmasıyla birlikte bu yıl 8-9 önemli transferler yaparak yeni sezona çok iyi bir başlangıç yaptı. Çok yetenekli ve kaliteli futbolculara sahipler. Bizi zor bir maç bekliyor. Tabi burada en büyük iş taraftarlarımıza düşüyor. Taraf tarlarımız 90 dakika boyunca takımını desteklemesi gerekiyor. Taraftarın bu desteğiyle sahada futbolcu kardeşlerimiz yüreğini arzusunu, coşkusunu yansıtarak 3 puan almak istediğimiz bir maça çıkıyoruz. Kazanma limitinin son noktasına kadar geldiğimizi düşünüyorum. Bu nedenle şehrinde bizlerinde bir galibiyete ihtiyacı var. Futbolcu kardeşlerimiz inşallah taraftara bu camiaya 3 puanı hediye ederek kötü günleri geride bırakacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“GALATASARAY YÖNETİM KURULU BÖYLE BİR KARAR ALMIŞ BU KARARA SAYGI DUYMAMIZ GEREKİR. AMA FATİH TERİM GERÇEĞİNİ HİÇBİR ZAMAN ÖRT PAS EDEMEZ”
Fatih Terim’in Galatasaray’dan gönderilmesini de değerlendiren teknik direktör Uygun, “Bazen futbolun doğasında vardır ve kan uyuşmazlığı olur, sizi çok severler karşılığında başarıyı gösteremeyebilirsiniz, yada Türk futbolunda bazı şeyler tam profesyonelleşmediği için sizin görevi bırakmanız gerekebilir. Bu futbolun içinde olan doğal şeylerdir. Galatasaray yönetim kurulu böyle bir karar almış bu karara saygı duymamız gerekir. Ama Fatih Terim gerçeğini hiçbir zaman ört pas edemez. Fatih Terim Türkiye’deki en önemli başarılara imza atmış, çok değerli bir teknik adamdır. Onların bu şekilde ayrılmış olması üzüntü verici. Tabiî ki ayrılıklar olacaktır. Bir gün bizde buradan ayrılacağız ama camialar adına hayırlısı neyse onun olmasını isterim. İnşallah Fatih Terim bundan sonra büyük bir ihtimalle milli takım teknik direktörü olacak. İlk iki maçta gösterdiği performansı genel anlamda ileriye dönükte başarısını göstermeye devam eder. Türk sporuna güzel hizmetlerine oradan devam eder. Kendisine hayırlı uğurlu olsun diyorum” açıklamasında bulundu.

Kaynak: İHA