Gaziantepspor Teknik Direktörü Uygun Açıklaması

Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Kardemir Karabükspor maçına ilişkin, "Kazanma limitinin son noktasına geldiğimizi düşünüyorum" dedi.

Uygun, Celal Doğan Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, hafta sonu sahalarında karşılaşacakları Kardemir Karabükspor maçının zor geçeceğini belirtti.

Rakiplerinin geçen sezon son haftalarda kümede kaldığını anımsatan Uygun, "Ancak bu yıl kadronun üzerine çok iyi transferler yaparak iyi bir ekip oluşturdular. Sezona da iyi başlangıç yaptılar. Bu maçta en büyük görev taraftarlarımıza düşünüyor. 3 puan almak istediğimiz bir maça çıkacağız. Kazanma limitinin son noktasına geldiğimizi düşünüyorum. Şehrin de takımın da galibiyete ihtiyacı var. İnşallah taraftarlara 3 puanı hediye ederek kötü günleri geride bırakacağız" dedi.

Uygun, yeni katılan futbolcuların fizik-kondisyon yönünden hazır hale gelmesinin, takım olabilmeleri ve sahada bunun mücadelesini verebilmelerinin zamanla olacağını ifade etti.

Akhisar Belediyespor maçının ardından istifa ettiğine dair haberlerin çıktığını hatırlatan Uygun, şunları kaydetti:

"İstifa etmeyi hiçbir zaman düşünmedim. Çünkü bu takımın çok iyi olduğunu biliyorum. Futbolcularımızın formunu buldukları zaman takımın çok iyi yerlere geleceğini de biliyorum. Doğrudur değişmesi gereken belki 1-2 futbolcunun zihnidir. Onlar kendilerini geliştirecektir, bu değişime uyacaklardır. Akhisar Belediyespor mağlubiyetine üzüldüm ama istifa hiçbir zaman aklımın ucundan geçmez. Ben bir kulüple anlaştığımda o takım için yapmam gereken neyse onu yapmak için mücadele eder, o mücadeleden gönderilmediğim sürece vazgeçmem. Teknik direktörlük hayatımda bir kez istifa ettim, onda da Bucasporlu yöneticiler istifa etmem için ellerinden geleni yaptı."

Uygun, kaliteli futbolcuların idmansızlığının elini-kolunu bağladığını, bunların üstüne sakatlıktan kurtulan oyuncuların formsuzluğunun da işleri daha da zorlaştırdığını anlattı.

Milli maç arasında çift idmanlı yüklemeyle futbolcularının form grafiğini yakalayacağına inandığını dile getiren Uygun, "Bu aradan sonra sakat oyuncular dahil olmak üzere tam kadronun istediğimiz seviyeye geleceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA