Eskişehirspor-Çıksalınspor Maçının Ardından

Ziraat Türkiye Kupası 2. Tur maçında Eskişehir evinde ağırladığı Çıksalın Spor’u 7-0 mağlup etti ve 3. Tura yükseldi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, ilk yarı kötü bir performans ortaya koyduklarını ama ikinci yarı düşünüldüğünde seyircinin de keyif aldığı bir karşılaşma oynadıklarını söyledi.

“Bu turu bir sürprize sebebiyet vermeden geçtiğimiz için mutluyuz” diyen Sağlam, “Bugün bir 3. Lig takımıyla kupa mücadelesi yaptık. Daha yeni dün tabi Süper Lig takımlarının alt liglerdeki takımlarla ne kadar zorlu maçlar oynadığını hep beraber gördük. O yüzden bizim için üst düzey konsantrasyonun gerekli olduğu bir karşılaşmaydı. Ama maalesef bunu ilk yarı da gösteremedik. Yani maçı ikiye ayırabiliriz. İlk devre ikinci devre olmak üzere. İlk devre kötü bir oyun, fazla pozisyon bulamayan, ofansif anlamda etkili olamayan bir Eskişehirspor. İkinci devre tabi tam tersi oldu. Sonuçta kazanıp bu turu bir sürprize sebebiyet vermeden geçtiğimiz için mutluyuz. Oynatmadığımız bugüne kadar çok fazla fırsat veremediğimiz arkadaşımızı da görmek istedik. İlerde forma şansı için bugün onlar içinde güzel bir fırsattı. Sonuçta ikinci yarıyı biraz daha ön plana çıkartırsak seyircinin de keyif aldığı bir karşılaşma oynadık, bol gollü oldu. Şimdi artık bu maçı kenara bırakıp Kasımpaşa ile oynayacağımız bizim için hayati derecede önemli lig karşılaşmasını düşünmeye başlayacağız” dedi.

Eskişehirsporlu futbolcular Mahmut Boz ve Okan Aydın, maçın kendileri için kolay geçtiğini ve sahadan galibiyetle ayrıldıkları için mutlu olduklarını aktararak, şimdi önlerindeki Kasımpaşa maçını düşünmeye başladıklarını, bu maçtan da galibiyetle ayrılmak istediklerini ifade ettiler.

ÇIKSALIN SPOR CEPHESİ
Çıksalınspor Teknik Direktörü Mehmet Mustafa Yorulmazlar, ilk yarı iyi bir performans sergilediklerini ama ikinci yarının belli bir bölümünden sonra oyundan koptuklarını ve sonucun böyle olduğunu kaydetti.

Duran topu iyi kullanan ve fiziksel kapasitesi yüksek bir ekibe karşı oynadıklarını anlatarak, “İlk yarı oyuncularım sahada istediğimizi yaptı. Sahada iyi bir savunma anlayışımız vardı, ilk yarı birkaç sefer konta atakla pozisyona da girdik ama maçın belirleyici duran toplar oldu. Duran topları iyi kullanan ve fiziksel kapasitesi yüksek olan bir ekiple oynayınca sonuç böyle oldu. İkinci yarıda Erkan Zengin’in oyuna girmesi de oyuna canlılık ve renk kattı. Sonuçta bu bir gerçek 3. Lig profesyonel bir lig ama 1993, 1994’lü çocuklarla oynadık. Karşımızdaki rakip de ise yabancı oyuncu ve yaşlı oyuncu kısıtlaması yoktu. Böyle bir takımla karşı karşıya geldik. Bizim için oldukça zor oldu ama futbolcularımın üstesinden geldiğini düşünüyorum. Ayrıca ikinci yarının belli bir zamanından sonra oyundan koptuk. Takımımızdaki oyuncular amatör oyuncular, inşallah onlarda ileride ağabeyleri gibi profesyonel olacaklar” ifadelerini kullandı.

Çıksalınsporlu futbolcular Ahmet Çekiç ve Musa Karslı, sahada ilk yarı başarılı bir performans ortaya koyduklarını ve maç boyunca ellerinden geleni yaptıklarını ifade ederek, Eskişehirspor’u aldıkları galibiyetten ötürü kutladıklarını söylediler.

Kaynak: İHA