Erzurum Yeni Bir Kimlik Kazanıyor: Futbol Kamp Merkezi

Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, yüksek irtifa kampları için gözde bir şehir olan Erzurum'un, belediyenin yaptığı Futbol Turizm Merkezi Projesi'yle, futbolda da bir turizm merkezi özelliği kazanacağını söyledi.

TRT Haber tarafından hazırlanan Gündem programına konuk olan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, projenin detayları hakkında bilgi verdi. 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları kenti Erzurum'un, kış sporlarının yanı sıra, artık futbolla da anılacağını ifade etti.

“Kış turizminde kullandığımız dağları yazın da yüksek rakım spor merkezleri olarak kullanabilmek adına Palandöken’de futbol kamp merkezi gerçekleştirdik" diyen Başkan Küçükler, şöyle devam etti:
"Palandöken Dağı eteklerinde Kayakyolu mevkiinde 5 adet uluslararası standartlarda saha yaptık. Hem milli takım hem de büyük takımları kamp yapmaları için şehre getirmeyi amaçlıyoruz. Buradaki otellerin kış turizmi nedeniyle doluluk oranları iyi bir seviyede. Yaptığımız sahalarla birlikte kamp için kente gelen takımlarımız bu otellerde konaklayacak. Dolayısıyla şehrimizdeki oteller de futbol merkezi projemizle yazın daha da işler hale gelecek.”
Küçükler, sahaların Palandöken Kayak Merkezi’ndeki otellere yürüme mesafesinde olduğunu hatırlatarak, “Tesisleri dağın yanı başında kurduk. Otellere yürüme mesafesindeki sahalarımız, iki bin metre yükseklikte. Bu sahaların çok ilgi çekmesini bekliyoruz"” diye konuştu.

ERZURUM, İMPARATOR’UN TALEBELERİNİ AĞIRLAYACAK
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, gelecek yıl A Milli Futbol Takımı’nın kentte kamp yapması için bir dizi girişimlerde bulunacağını söyledi.

Futbolun İmparatoru Fatih Terim’in sporcuyken Erzurum’da kamp yaptığını anımsatan Başkan Küçükler, şunları söyledi:
“Biz, Fatih Terim hocamızla görüştük. O dönem takımı Avusturya’ya götürürken İzmir’de bir araya geldik. Söz Erzurum ve futboldan açılınca kendisi ‘Ben Palandöken’i çok iyi bilirim. Sporcuyken orada antrenman yaptım. Orada kamp merkezi olsa takımı Erzurum’a getiririm’ demişti. Hocamız şu anda milli takımın başında. İnşallah gelecek sene milli takımımızı Erzurum’a getirmek için çaba harcayacağız. İnanıyorum ki, ‘Futbol Merkezi Projesi’ hayata geçtiğinde kış turizminde daha etkin bir şekilde Palandöken Dağı ve otellerimizi kullanacağız. Proje beni çok heyecanlandırıyor.”
“FUTBOLCULAR, PALANDÖKEN’DE GÜÇ DEPOLAYACAK”
Başkan Ahmet Küçükler, futbolcular için de Palandöken’in bir güç depolama merkezi olacağını bildirdi. Küçükler, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yarı sezonda ülkemizin süper ligdeki 4 büyük takımı ve diğer spor kulüpleri Antalya’yı tercih ediyorlar. Kış kamplarını da burada yapıyorlar. Takımlarımız yaz kamplarını artık Erzurum’da yapacak. Türk takımları Avusturya’nın çeşitli şehirlerinde yazın antrenman yapıyor. Yüksek rakımın ayrı bir avantajı var. Biz bu imkânı oluşturuyoruz. Ülkemizdeki takımların yurt dışına gitmesine gerek yok artık. Çünkü yazın havaların en sıcak olduğu günlerde şehrimizdeki hava sıcaklığı normal bir seviyede. Erzurum yayla havasına sahip. Yüksek rakım nedeniyle burada yapılacak antrenman sporculara fayda getirecek. Proje kapsamında sporculara eğitim ve toplantı yapacakları bir tesis de kazandıracağız. Önümüzdeki yıl sporcularımızı Erzurum’a Anadolu’nun zirvesine bekliyoruz.”

Kaynak: İHA