Erciş'te Sportif Faaliyetler

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Abdulselam Elçi, ilçede spor faaliyetlerinde birçok gelişme yaşandığını söyledi.

Elçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, kurum bünyesinde, Çelebibağı, Yukarı TOKİ ve merkezde 3 gençlik merkezi, şehir stadyumu, kapalı halı saha, spor salonu ile Kışla Mahallesi'nde yapımı devam eden basketbol salonunun bulunduğunu ifade etti.

Spor ve gençlik merkezlerin işlemesi adına beden eğitimi öğretmenleriyle işbirliği içinde olduklarını belirten Elçi, bu bağlamda futbol, voleybol, basketbol, tenis, boks ve kick-boks dallarında açtıkları yaz spor okullarında 300 öğrencinin kurs gördüğünü bildirdi.

350 öğrenciyi bu yaz il içi ve iller arası gezilere gönderdiklerini anımsatan Elçi, açtıkları gençlik merkezlerinde gençlere, bilgisayar, satranç, İngilizce, bağlama, gitar, ebru sanatı, SBS ve LYS kursları verildiğini anlattı.

Elçi, "Merkezler, gençlerimizin rahat edeceği şekilde tasarlandı. Oturup dinlenebilecekleri, bilardo, masa tenisi, langırt oynayabilecekleri, sinema seyredebilecekleri mekanlar oluşturduk. Tüm bu hizmetler gençlerimize ücretsiz verilmekte" dedi.

2013 yılında ilçede su sporları merkezi oluşturacaklarını söyleyen Elçi, merkezde, kano, kürek, yelkenli, su kayağı ve rafting gibi su sporlarının yapılacağını söyledi.

Elçi, "Bize desteğini esirgemeyen Kaymakamımız Barboros Baran'a, sporcuların servis bedelini karşılayan ve asfalt çalışmalarımızı yapan Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu'na ve gece gündüz demeden çalışan öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA