En Golcü Yedek Kulübesi Kayserispor'da

Spor Toto Süper Lig'de ilk 5 haftada 12 futbolcu sonradan oyuna girdikleri müsabakalarda 14 gol attı.

Ligde bu sezon oynanan karşılaşmalarda 10 takımdan 12 futbolcu oyuna yedek başlamalarına rağmen şans buldukları maçlarda 14 gol sevinci yaşadı. Kayserispor, yedek oyuncularından 3 gol bulurken, Akhisar Belediyespor ve Çaykur Rizespor'un yedek futbolcuları 2'şer gol attı. Bu ekiplerin dışında Beşiktaş, Bursaspor, Eskişehirspor, Fenerbahçe, Gaziantepspor, Torku Konyaspor ve Trabzonspor'da sonradan giren oyuncular, attıkları 1'er golle takımlarına katkı sağladı.

Akhisar Belediyesporlu Kenan Özer ve Kayserisporlu Jaja yedek başladıkları maçlarda 2'şer gol bulurken, gol atan diğer yedek oyuncular şöyle:

Gökhan Töre,Enes Ünal,Eren Albayrak, Depetris,Aytaç Kara,Alper Potuk ,Muhammet Demir ,Biseswar ,Recep Aydın,

Malouda.

-En hızlı yedek Aytaç Kara

Ligde geçen hafta oynanan Eskişehirspor-Medical Park Antalyaspor maçında 85. dakikada Necati Ateş'in yerine giren Eskişehirsporlu Aytaç Kara, 1 dakika sonra attığı golle takımının 2-1 galip gelmesini sağladı. Bu oyuncunun dışında Kayserisporlu Biseswar 2, Bursasporlu Enes Ünal 3, Trabzonsporlu Maoluda ise oyuna girdikten 5 dakika sonra takımları adına gol kaydetti.

İlk 5 hafta oyuna sonradan girip gol atan isimler şöyle:

1. hafta: Torku Konyaspor-Fenerbahçe: 3-2 Recep Aydın,Beşiktaş-Trabzonspor: 2-0 Gökhan Töre,Galatasaray-Gaziantepspor: 2-1 Muhammet Demir,Kasımpaşa-Kayserispor: 3-1 Jaja.

2. hafta: Bursaspor-Galatasaray: 1-1 Enes Ünal,Trabzonspor-Çaykur Rizespor: 2-1 Malouda.

3. hafta: Kayserispor-Sanica Boru Elazığspor: 1-3 Jaja, Fenerbahçe-Sivasspor: 5-2 Alper Potuk,Çaykur Rizespor-Kayseri Erciyesspor: 2-1 Eren Albayrak,Akhisar Belediyespor-Trabzonspor: 3-0 Kenan Özer.

4. hafta: Gaziantepspor-Çaykur Rizespor: 2-5 Depetris,Gençlerbirliği-Kayserispor: 1-1 Biseswar.

5. hafta: Akhisar Belediyespor-Gaziantepspor: 2-0 Kenan Özer,Eskişehirspor-Medical Park Antalyaspor: 2-1 Aytaç Kara.

Kaynak: AA