Bursasporlu Bir Grup Taraftardan Yönetim Kuruluna 'İstifa' Çağrısı

Bursa'da bir grup Bursasporlu taraftar, yönetim kuruluna "istifa" çağrısı yaptı.

Yeşil-beyazlı kulübün "Teksas" olarak bilinen taraftar grubunun lideri Selim Kurtulan, düzenlediği basın toplantısında, Bursaspor Kulübü Başkanı Erkan Körüstan'ın son açıklamasında, takımın son düştüğü durumdan kendilerini sorumlu tuttuğunu söyledi.

Erkan Körüstan'ın son olarak Beşiktaş maçından ardından tüm tribünleri kendilerinin provoke ettiğini öne sürdüğünü kaydeden Kurtulan, "Biz kimseyi provoke etmedik. Tribünlere karşı o kadar etkimiz olsa ben başkan olurum. Burada başkanın büyük hatası var. Takım şu an ilk 3 içinde olsa kendisine 'büyük başkan' tezahüratları yapalım ama takım şu an puan cetvelinde 16'ncı sırada. Yine takımı toparlasın yine kendisine destek verelim. Maalesef şu an Bursaspor kötü durumda ve bunun sorumlusu da yönetim kuruludur" dedi.

Yönetim kurulunun şeffaf olmadığını öne süren Kurtulan, şunları söyledi:

"Başkan, maalesef hiçbir şeyi camia ile paylaşmıyor. Bunun yanı sıra futbolculara 6 aydır para ödenmiyor. Bunlar neden açıklanmıyor. Erkan Körüstan ve yönetim kurulundaki arkadaşları çok iyi insan, çok iyi Bursasporlu olabilirler. Buna lafımız yok. Zaten hepimiz de onun için kendilerine oy verdik ama maalesef iyi yöneticilik, iyi başkanlık yapmıyorlar. Biz, sorun üreten değil, çözüm üreten, biz şikayet eden değil, icraat yapan, biz, özel işleri için maça gelmeyen değil, canı pahasına maça gidip can verecek başkan istiyoruz. Birazcık Bursasporluysanız istifa edin. Bursaspor'un önünü açın."

Kurtulan, Erkan Körüstan'ın "Biz kimseye bedava kombine bilet vermedik" şeklindeki açıklamalarının da doğru olmadığını iddia ederek, "Biz kulüpten kombine aldık. Yönetici ağabeylerimiz vermiştir. Her kulüpte de oluyor. Hangi başkan ne anlatırsa anlatsın, bunlar her kulüpte veriliyor. Her yerde veriliyor. Biz geçen gün Rize'ye gittik. Rize'deki arkadaşlarımız da aldı. Bunlar yalan dolan. Bunlar tribün gerçekleri. 'Ben vermiyorum, etmiyorum' gibi söylemler yalan. Herkes kendini kandırıyor. Biz Bursasporluyuz kimseyi kandıramayız" ifadelerini kullandı.

Selim Kurtulan, tüm yaşananlara rağmen, cuma akşamı Atatürk Stadı'nda oynanacak Akhisar Belediyespor maçında Teksas tribünü olarak takımlarına 90 dakika destek vereceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA