Antalyaspor, Beşiktaş Maçında 3 Puan Hedefliyor

Medical Park Antalyaspor, ayağının tozuyla Beşiktaş karşılaşmasının hazırlıklarına başladı.

Medical Park Antalyaspor, Ziraat Türkiye Kupası 2. Tur maçının ardından, Spor Toto Süper Lig'in 6. hafta karşılaşmasında 30 Eylül Pazartesi günü sahasında ağırlayacağı Beşiktaş maçının hazırlıklarına başladı.

Hasan Subaşı Kulüp Tesisleri’nde teknik direktör Samet Aybaba yönetiminde gerçekleştirilen akşam antrenmanına sakatlığı bulunan Musa Nizam katılmadı. Kupa maçının kadrosunda yer alan futbolcular yenileme hareketleri yaparken, diğer futbolcular ise hız, top sürme ve engelli atlama çalıştılar. Antrenmanı Kulüp Başkanı Gültekin Gencer ve yönetim kurulu üyeleri de izledi.

“KİM İSTER 17’İNCİ SIRADA OLMAYI”
Başkan Gencer, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kupada iyi olmayan bir futbolla tur atladıklarını hatırlatan Başkan Gencer, “Beşiktaş maçına kadar bir ara boşlukta antrenman gibi maç oldu. Kupada kötü futbolun oynanması bizimde toparlanmamıza sebep olur. Kim ister ki 3 puanla 17’nci sırada olmak. Kimse istemez. Lig uzun bir maraton 3 hafta galip geldiğin zaman telafi edilme imkanı olan bir lig yaşıyoruz. Ummadığın takımlar ummadığın maçlarda gelip de gelebiliyor mağlup da olabiliyor. Bizim bir an evvel takımımızla çıkışa geçmemiz lazım” dedi.

“BEŞİKTAŞ MAÇI İLE YARALARIMIZI SARMAK İSTİYORUZ”
Beşiktaş maçın kendileri için bir çıkış maçı olmasını beklediklerini dile getiren Gencer, “Maçları kaybetmek dünyanın sonu değil. Ama Antalyaspor olarak puan kaybetmemiz bizi üzüyor. Takımda bir doku uyuşmazlığı oluştu, son maçlarda oynanan futboldan dolayı, onun tedavi etmenin çaresine bakacağız. Çok kaliteli, tecrübeli oyuncularla beraberiz. Antalya’dan sıcaklar nedeniyle uzaklaştık. Kamp dönemlerinde uzak kalmamız, kentin dezavantajlarından dolayı futbolcularda psikolojik sorunlar yarattı. Artık buda mazeret olmaktan cıktı. Herkes evine döndü. Artık Beşiktaş maçında 3 puan alıp yaralarımızı sarmak istiyoruz” diye konuştu.

BEŞİKTAŞLI YÖNETİCİLERLE GÖRÜŞÜLDÜ
Beşiktaş -Galatasaray maçında çıkan olaylara da değinen Gencer, “Türk futbolu adına çok kötü görüntülerdi. 2020 Avrupa Şampiyonası’na talip olan bir ülkede taraftarların sahaya girmesi Türk futboluna yapılmış bir darbedir. Ne olursa olsun tahrik dahi olsalar sahaya girilmemesi lazımdı. Ben inanıyorum ki Antalyaspor seyircisi takımını yalnız bırakmayacaktır. Beşiktaşlı yöneticilerle görüşmeler yaptık. Olayların devamı diye bir şey söz konusu değil. Antalya’mıza yakışan bir maç olacağını düşünüyorum. Antalya seyircisine büyük görev düşüyor. Böyle bir sıkıntıda ev sahibi takıma ceza kesiliyor. Takımın şehirden uzaklaşması kadar kötü bir şey yok. Böyle bir olay olursa takıma çok büyük ödetilecek bedel olur” dedi.

CEZA SON İKİ MAÇA BAĞLI
Takımdaki kötü gidişten dolayı üzüntülü olduklarını belirten Gencer, “Samet hocadan futbolculara dair rapor bir istemedik. Beşiktaş ve Rize maçından sonra milli maç arası var. Futbolcularla ilgili her hangi bir ceza düşünülüyorsa Beşiktaş ve Rize maçından sonra rapor verilebilir. Bu kadroya güveniyorum, takım iki maç sonunda böyle bir raporun olmasına çıkıp aldıkları sonuçlarla cevabını vereceklerdir” açıklamasını yaptı.

Kaynak: İHA