Şanlıurfa Yenişehir Gençlik Merkezi’nden ‘şiddete Sporda Hayır’

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yenişehir Gençlik Merkezi, son zamanlarda futbol sahalarında yaşanan şiddet olaylarına karşı duyarsız kalmadı.

Yenişehir Gençlik Merkezi bugüne kadar yaptığı farklı etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Hafta sonu oynanan Beşiktaş-Galatasaray maçında çıkan olaylar ve bu olayların bütün dünya kamuoyuna kötü bir şekilde yansıması üzerine Gençlik Merkezi anlamlı bir proje hazırladı.

Şanlıurfa Yenişehir Gençlik Merkezi ‘Dostluk İçin Kardeşlik İçin Bir Tezahürat Sen de At’ sloganı ile 25 Eylül Çarşamba günü oynanacak olan Şanlıurfaspor-Giresunspor Ziraat Türkiye Kupası müsabakasına Gençlik Merkezi üyeleriyle birlikte gideceğini bildirdi. 70 bay ve bayan genci ile maça gidecek olan Yenişehir Gençlik Merkezi maçta gençlere örnek olacak bir taraftar profili sergilemek ve şiddete karşı tepki göstermek için tezahürat yapacak.

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, proje ile ilgili yaptığı açıklamada, “Son zamanlarda sporda artan şiddet olaylarına karşı alınan önlemler ve çıkartılan kanunlar ile şiddetin önüne geçilmek isteniyor. Kurumumuza bağlı Yenişehir Gençlik Merkezi şiddet olaylarına duyarsız kalmayarak yaptığı bu projede güzel tezahüratlar yaparak, kendi takımlarını destekleyerek sporun sevgi, barış ve kardeşlik olduğunu göstermeye çalışacaklar” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA