'Red Bull Sea To Sky Enduro Yarışı'

Red Bull Sea To Sky Enduro Yarışı, 27-29 Eylül'de Kemer ilçesinde düzenlenecek.

Red Bull Türkiye ile Kemer Enduro Kulübü tarafından düzenlenen etkinlikte yarışçılar kumsalda, ormanda ve dağ tırmanışlarında mücadele edecek. Katılımcılar, 29 Eylül'de Çamyuva sahilinden start alacak ve 2 bin 365 metrelik Tahtalı Dağı'nda son bulacak parkurda doğa koşullarına karşı zorlu mücadele verecek.

Organizasyonun tanıtımında konuşan Kemer Enduro Kulübü Başkanı Semih Özdemir, 2009 yılında Tahtalı Dağı'nda deneme yaptıklarını ve 2010 yılında ilk yarışı kulüp olarak organize ettiklerini hatırlattı.

İlk yarışın ardından Red Bull ile görüşmeler yaptıklarını ve parkurun incelenmesinin ardından yarışlara Red Bull'un sponsor olduğunu kaydeden Özdemir, ilk yıl 83 yarışçının katıldığı organizasyona bu yıl 150'den fazla katılım olmasını beklediklerini anlattı.

Özdemir, "Yarışlar 4 yılda çok iyi bir yere geldi. Geçtiğimiz yıl Avrupa'nın en iyi Red Bull organizasyonu seçildi. Antalya'dan bu organizasyona daha fazla destek bekliyoruz" diye konuştu.

Yarışlarda katılımcıların ilk gün 2 kilometrelik kum yarışında, ikinci gün ise 40 kilometrelik orman etabında mücadele edeceklerini kaydeden Özdemir, son gün ise yarışçıları Çamyuva sahilinden başlayan ve Tahtalı Dağı zirvesinde sona eren 55 kilometrelik zorlu bir etabın beklediğini söyledi.

Yarışlarda 10 bin avro ödül verileceğini dile getiren Özdemir, dereceye giren yabancı sporculara Kemer'de 1 haftalık tatil, yerli sporculara ise yurt dışındaki bazı yarışlara katılma fırsatı verileceğini vurguladı.

Toplantıya katılan Red Bull Türkiye Atletler Müdürü Çağdaş Balibeyoğlu ile organizasyonun destekçileri arasında yer alan Xventure Şirketi sahibi Martin Freinadametz yarışlar, yarışçılar, parkur ve organizasyon hakkında bilgi verdi.

Kaynak: AA