Kardemir Karabükspor, Kupada 3. Tura Yükseldi

Ziraat Türkiye Kupası Kupası 2. Tur eleme maçında Kardemir D.

Ç Karabükspor, karşılaştığı Spor Toto 3. Lig 3. Grup takımlarından Kocaelispor’u 6-0’lık net bir skorla geçerek bir üst tura adını yazdıran taraf oldu.
Müsabaka sonrası açıklamalarda bulunan Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, hedeflerinin final oynayıp kupayı Karabük’e kazandırmak olduğunu söyledi.

Kupa maçlarında her türlü takımın sürpriz yapabilme özelliğinin çok önemli olduğunu anlatan Kafkas, “Bunun bilincinde olarak sahaya çıktık. Oyuncularım çok iyi konsantre olup sürprizle karşılaşmamak içim elinden geleni yaptılar. Amacımız bu kupada final oynamak ve kupayı Karabük’e getirmek. Oyuncularımı tebrik ediyorum” dedi.

Fenerbahçe’den kiralık olarak alınan ve 3 gol ile hattrick yapan Beykan Şimşek de, “Lige iyi başladığımız gibi kupaya da iyi bir başlangıç yaptık. Ligin önemi kadar kupada aynı şekilde bizim için çok önemli. Çok iyi mücadele edip iyi konsantre olduk. Galip gelmek çok mutluluk verici olup üç gol atmamda benim için ayrı bir mutluluk” dedi.

İshak Doğan ise, iyi bir başlangıç yaptıklarını söyleyerek, “ Farklı kazandık. İyi top oynamak istedik ve bunu da başardık. Artık hafta sonu ligde Gaziantepspor karşısında 3 puan alıp kaldığımız yerden devam istiyoruz” dedi.

KOCAELİSPOR CEPHESİ
Kocaelispor Teknik Direktörü Faruk Sarman, Türkiye Kupası’nda Süper Lig’in güçlü ekiplerinden Karabükspor ile oynadıklarını ifade ederek, “Bizim amacımız kupa değil. Tamamen alt yapıdan kurulu bir kadromuz var. Sadece oyuncularımın kendilerini gösterebilmeleri adına önemli bir maçtı. Ama maalesef heyecan olsa gerek farklı bir mağlup olduk. Bizim mazimizde iki tane kupa var ve bunun birini benim oyunculuk dönemimde kazandık. Bunu oyuncularıma anlattım. Bizim hedefimiz sadece lig ve ligimizde iyi olmamız lazım. Oyuncularımız böyle maçlarda tecrübe kazanarak iyi yerlere gelirler. Kocaelispor camiası olarak kendi ligimizde başarılı olmak zorundayız” dedi.

Kocaelispor oyuncular Aliberk Tetik ve Sergen Yıldırım ise sürpriz yapmak için maça çıktıklarını anlatarak, ancak güçlü rakipleri karşısında farklı mağlup olduklarını için üzgün olduklarını kaydettiler.

Kaynak: İHA