Galatasaray'da Fatih Terim İle Yolların Ayrılması

Galatasaray'ın, teknik direktör Fatih Terim ile yollarını ayırması İtalya basınında geniş yer bulurken, İtalyan teknik adam Roberto Mancini ile Alman Jupp Heynckes'in isimleri sarı-kırmızılı külübün yeni teknik direktör adayları arasında gösterildi.

Galatasaray Yönetim Kurulu'nun, deneyimli teknik adamla yollarını ayırması, Terim'in bir dönem çalıştığı ve Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi Grubu'ndaki rakiplerinden Juventus'un ülkesi İtalya'da da yankı buldu.

İtalyan spor basınının ilk sıralarda yer verdiği haberde, Galatasaray Yönetim Kurulu'nun bundan sonra Fatih Terim ile devam etmeme kararı aldığı ifade edildi.

Basında çıkan bazı haberlerde, "İmparator" lakaplı çalıştırıcının, Galatasaray'dan gönderilme kararının ardında geçen hafta UEFA Şampiyonlar Ligi grup müsabakasında İspanya'nın Real Madrid takımına karşı alınan 6-1'lik yenilginin olabileceği ileri sürüldü.

La Gazzetta dello Sport ise Terim'in son dönemde alınan sonuçlardan değil, sözleşmesini iki yıl daha uzatmaya yanaşmadığı için yönetimden ayrılık kararının çıktığını iddia etti.

Haberlerde, Terim'in yerine İtalyan çalıştırıcı Roberto Mancini ile Alman Jupp Heynckes'in isimlerinin Türkiye'de gündemde olduğu da kaydedildi.

Kaynak: AA