Trabzonspor, Kayseri Deplasmanında 8 Sezon Sonra Galip Geldi

Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında Kayserispor, kendi sahasında Trabzonspor’a 1-0 yenildi.

Bordo-mavililer, 8 sezon sonra Kayseri deplasmanından 3 puanla ayrıldı.
Karşılaşma sonrası basın toplantısı düzenleyen Kayserispor Teknik Direktörü Robert Prosinecki, iyi bir futbol oynayamadıklarını kısa süre içerisinde toparlanmak için daha çok çalışacaklarını söyledi.

Prosinecki, yaptığı açıklamasında kaybetmenin hoş olmadığının altını çizerek, “Trabzonspor değil herhangi bir takıma karşı kaybettiğimiz zaman tabii çok hoş değil. Bu yıl üçüncü mağlubiyetimiz oldu evimizde aldığımız ikinci mağlubiyetimiz. Geçtiğimiz yıl olan seviyenin çok altında olduğumuzun farkındayız. Bugün iyi bir futbol oynayamadık. Bunu görmek endişe verici. Bir sonraki maç olan Kayseri Erciyesspor maçına odaklanacağız” dedi.

Kayserisporlu futbolcu Cleyton, kendi sahasında mağlup olan bir takımın oyuncularının konuşmasının zor olduğunun altını çizerek, “Maalesef benim içinde zor. İyi mücadele ettiğimizi söyleyebilirim. Maalesef başaramadık” diye konuştu.

TRABZONSPOR’DA 3 PUAN SEVİNCİ
Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay ise Kayserispor takımının oldukça hareketli bir takım olduğunu belirterek, “Kayserispor saygı duymak zorunda olduğumuz bir takım. Oldukça hareketli. Golden sonra çeşitli önlemler almak zorunda kaldık” dedi.

Akçay, ilk ve ikinci yarıda farklı bir oyun sergilendiğini belirterek, “Müsabakayı kazanmış olmamış görünüyor ama buna mücadeleyi ve ilk yarıdaki oyunu eklersek sahada üst düzeyde iş çıkmadı. Oyunumuz biraz yavaş göründü. Gol ve golden sonraki dönemde güvenliği kontrol etmek zorunda hissettik. Henrique gol atsa da 2 haftadır bir performans düşüklüğü mevcut. O sebeple golden sonra oyundan aldık. Bunun önlemini almaya çalıştık. Attığımız golden sonra geri çekildik. Rakibimiz güçlüydü ve saygı duymak zorunda olduğumuz bir takım. Kayserispor bizden daha hareketli bir takım. Bizde ona göre önlem almaya çalıştık. Trabzonspor taraftarı futbol bilgisi yüksel bir takım. Tatmin etmek zor. Tabii bu eleştiriler Trabzonspor’un yaşaması için gerekli” şeklinde konuştu.

Trabzonsporlu Adrian, “Çok önemli bir üç puan aldık. Bizim açımızdan zor bir maç oldu” derken Trabzonsporlu Aykut ise önemli bir üç puan aldıklarını belirterek, “Tüm takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA