Optimist-laser Türkiye Şampiyonası, Bodrum'da Başladı

Türkiye Yelken Federasyonu'nun düzenlediği Optimist-Laser kategorilerinde yapılan Türkiye Şampiyonası, Bodrum'da başladı.

Turgutreis beldesi Fener Burnu'nda 6 gün sürecek şampiyona, öğle saatlerinde start aldı. Yarışmaya TYF bünyesinde bulunan 45 kulüpte 428 yarışmacı katılıyor. Optimist-laser sınıfında yapılan yarışlarda katılımcı olarak Türkiye rekorunun kırıldığı bildirildi.

Yarışlarını izlemek üzere Bodrum'a gelen TYF Başkanı Ahmet Gençtürk, yarışma öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gençtürk, sezonun son yarışlarını yaptıklarını belirterek, "Yarışlarda 284 optimist, 144 laser sınıfında yarışmacı yer alıyor. Bu sayı Türkiye'de düzenlediğimiz yarışmalar arasında rekor. Türkiye rekorunu kırdık" dedi.

Yarışmaya Türkiye'nin birçok bölgesinden katılım olduğunu ifade eden Gençtürk, şöyle konuştu:

"Bitlis, İstanbul, Eskişehir, İzmir ve daha birçok ilden katılım var. Bu yarışma sonucunda da milli takım kadrosunu belirleyeceğiz. 2016 yılına hazırlık olacak. Bundan sonra başarılı olan sporcularımızın kamp programları başlayacak. Geçen sene yaptığımız kampta dünya ve Avrupa şampiyonu çıkarttık. Bu bizim için büyük bir başarı. Dört gün Türkiye şampiyonası sürecek, iki gün de optimist takım yarışı yapılacak."

TYF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Turan Yılmazkoç ise Türkiye genelindeki sporcuları Bodrum'da buluşturduklarınıu anlatarak, "Çocuklarımızın keyifle yarıştığını herkese göstermeye çalışacağız. Bize destek veren Turgutreis belediyesine de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yarışmaya Amasya Yelken Kulübünden katılan Batuhan Değerli, 4 yıldır optimist sporu ile uğraştığını dile getirerek, hedefinin ilk 10 sırada yer almak olduğunu kaydetti.

9 yaşındaki Lara Çak da 3 yıldır yelken sporu ile uğraştığını anlatarak, "Denizde yalnız başıma kalmaktan korkuyorum ancak sevdiğim bir spor olduğu için bu korkumu yendim" ifadesini kullandı.

Daha sonra optimist ve laser sınıfında yelkenciler tek tek denize açıldı. Havanın oldukça sert olduğu yarışlarda teknelerinin içerisine su giren bazı küçük sporcular zor anlar yaşadı.

Kaynak: AA