Olaylı derbide 67 kişi serbest

Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan ve tamamlanamayan derbi maçta, 67 kişi gözaltına alındı. Polis karakoluna götürülen 12'si çocuk 67 kişi daha sonra serbest bırakıldı.

Gözaltına alınıp serbest bırakılan bir Beşiktaş taraftarı 'Hakem bizi isyan ettirdi. Sahaya atlamak zorunda kaldık' dedi. Gözaltına alınan 67 kişiye 1 yıl maçlardan men cezası verildi.

Sahaya inen taraftarlardan 67'si, emniyet güçleri tarafından gözaltına alınarak Başakşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Gözaltına alınanların 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet ettikleri gerekçesiyle ifadeleri alındı. İfadeleri alınan toplam 67 taraftarın tamamı serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan 67 kişiye 1 yıl maçlardan men cezası verildi.

Bir taraftar polis merkezinin önünde gözaltına alınan arkadaşını bekleyen bir Beşiktaş taraftarı olayı şöyle anlattı:

'Beşiktaş tribünlerinde 100-150 kişilik bir grup vardı. Zaten gerginlik yaratmaya çalışan bir gruptu. Onlar son dakikada ortamın gerilmesiyle birlikte sahaya girdiler. Onlar sahaya girince taraftarlar onlara tepki göstermeye başladı. Bununla birlikte olaylar peşi sıra gelmeye başladı zaten. Bu olayı gerçek Beşiktaş taraftarının yaptığını düşünmüyorum'

Gözaltına alınan bir Beşiktaş taraftarı ise, 'Herzamanki gibi hakemler isyan ettirdi bizi. Yapacak bişey yok. Sahaya atlamak zorunda kaldık. Atladık. ' dedi.

TARAFTARLAR BİRBİRİNE GİRDİ


Beşiktaş'ta Çarşı ile 1453 Kartal'ın kavgası bitmiyor. Daha saha karışmadan önce iki taraftar grubu, tribünlende birbirlerine girdi.

Henüz karşılaşma başlamadan iki grup arasında sözlü kavgalar yaşandı. Çarşı grubu ile 1453 Kartal maç sonuna kadar birbirleriyle itişti. Sözlü ağız kavgası karşılaşmanın sonuna doğru yerine yumruklara bıraktı. Gruplar bayrak sopalarıyla birbirine saldırdı.

Maç boyunca devam eden tribün olaylarıyla ilgili olarak çeşitli iddialar ortaya atıldı.


Gazeteci İsmet Berkan, twitter hesabından sahaya inen grubun Çarşı taraftarı olmadığını söylerken, CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Beşiktaş-Galatasaray maçına dört savcının görevlendirildiğini ve bunu Meclis'in gündemine taşıyacağını yazdı. Gazeteci Ergun Babahan ise Çarşı Grubu'nun sahaya indiğini söyleyenlerin kötü niyetli olduğunu iddia ederken, Çarşı ise resmi twitter adresinden olayları, 1453 Kartal'ın çıkardığını savundu.