Bursaspor Başkanı Körüstan: 'Talihsiz Bir Süreç Yaşıyoruz, Umutsuz Değiliz'

Bursaspor Başkanı Erkan Körüstan'dan açıklama...

Bursaspor Başkanı Erkan Körüstan, Spor Toto Süper Lig’in 5. haftası geride kalırken yeşil-beyazlı takımın aldığı neticelerin tüm Bursa gibi kendilerini de üzdüğünü belirterek, "Ancak hiçbir şekilde umutsuz değiliz. Biz takımımıza ve teknik heyetimize güveniyoruz. Talihsiz bir süreç geçiriyoruz. Taraftarlara kesinlikle bedava bilet ve otobüs vermiyoruz. Bazılarının çeşmesi kesildi. Bu isimler tribünleri provoke etmeye çalışıyorlar. Daha ilk maçta yönetim istifa diye bağırıldı. Yani gerçek taraftarlarımızın bu provokasyonlara gelmemesini istiyoruz" dedi.

Bursaspor TV'ye açıklamalarda bulunan Bursaspor Başkanı Erkan Körüstan, yönetim olarak takıma ve teknik heyete güvendiklerini belirterek, "Bursaspor çok zor bir süreçten geçiyor. Rahmetli İbrahim Yazıcı’nın vefatının ardından geç bir kongre yaptık. Transfer için zamanımız çok azdı. Sezon başında elimizde 50 küsür profesyonel futbolcumuz vardı. Bu futbolcularımızın 21 tanesinin sözleşmelerini feshettik veya başka takımlara gönderdik. Bunlarda zor bir süreçti. Geçen sezon başarılı bir takım vardı. 20|haftadan sonra Bursaspor 14 haftada 28 puan toplamış. Bu takımı baz alarak giden futbolcuların yerine eksikleri gidermeye çalıştık. 6 tane yeni transfer yaptık. Bu futbolcularımızın 5 tanesi kariyerli ve geçtiğimiz sezon boyunca full oynamış futbolcular. Bu futbolcularımızdan sadece Yasin Pehlivan sakatlık neticesinde geçen sezon forma giyememişti. Biz eksik mevkilerimize gerekli transferleri yaptık. Tabii ki biz 4 puanda kalmasını istemezdik. Teknik Direktörümüz Daum takımı tanımak için bizden 6 haftalık süre istemişti. UEFA Avrupa Ligi’nden erken elenmemizin moral bozukluğu ligi de yansıdı" diye konuştu.

"LİGİ EN İYİ YERDE BİTİRECEĞİZ, KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN"
Kısa sürede bu durumu atlatacaklarını ifade eden Körüstan, "Ligi en iyi yerde bitireceğimize inanıyorum. Kimsenin şüphesi olmasın. Herkes el ele versin. Gönül birlikteliği ile bu takım başarılı olacaktır. Şu anda bulunduğumuz çok kötü olmayan durumdan inşallah çıkacağız. Karamsarlık, futbolcuya, teknik heyet ve bize yansır. Karamsar havanın biran önce dağılmasını istiyoruz. Biz takımımızın başarılı olacağına inanıyoruz. Tüm şehrimizin de inanmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

"TAKIMIMIZA İNANIYORUZ"
Transfer konusunda yabancı sınırlamasının sıkıntı oluşturduğunu ve şansız sakatlıkların yaşandığını belirten Erkan Körüstan, şöyle devam etti:
"Bu sezon yabancı kontenjanı sıkıntısı yaşadık. Piyasada alabileceğimiz yerli futbolcu için takımımıza katkı sağlayacak çok fazla isim yoktu. 10-11 tane yabancı futbolcumuz vardı. Gelecek sezonu da düşünürsek 8 taneden fazla yabancı ile oynamak bizlere olumlu gelmedi. Bu nedenle elimiz kolumuz bağlıydı. Şansızlığımız sezon başında yapılan kamp çalışmalarımızda çok iyi performans gösteren futbolcumuz Ozan İpek ağır bir sakatlık geçirdik. İnşallah en kısa sürede aramıza döner ve takımımıza faydalı olur. Belluschi sakatlandı. Olumsuzluklar üst üste geldi. İnşallah Akhisar Belediyespor maçıyla beraber her şeyin düzeleceğine inanıyorum. Takımımıza, teknik heyetimize ve taraftarımıza inanıyorum. Bu sezon 20 binden fazla kombine sattık. Bu sezon fiyatları ucuzlatmamızın nedeni neydi? Biz daha önceki sezonlardaki gibi fiyatları yüksek tutsaydık stadyumumuz dolmayacaktı. Bize 3 puan kazandırabilecek en büyük gücümüz taraftarımız. Bu nedenle fiyatlarımızı ucuz tuttuk. Taraftarlarımıza buradan çok teşekkür ediyorum. Kombinelerimizi neredeyse bitirdiler. Çok az yerimiz kaldı.”

KÖRÜSTAN: "GÖREVİMİ SEVEREK YAPIYORUM"
Kamuoyunun önüne çok fazla çıkmadığı için eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine Erkan Körüstan, “Ben çok fazla ortada gözükmeyi seven insan değilim. Çalışmayı çok seven bir insanım. Sabah saatlerinde kendi işyerimde, öğle saatlerinde ise kulübe gelerek bazen gece yarısına kadar Özlüce’de çalışıyorum. Daha önceki başkanlık yaptığım dönemde de çalışma sistemimiz böyleydi. Kamuoyu ve basındaki arkadaşlarımız bu kadar mesai harcadığımızı bilmiyorlardı. Bursa’da olduğum zamanlarda her gün sürekli kulüpteyim. Sorunlar için her birimle sürekli görüşüyoruz. Ben sadece Rize maçına gitmedim. Kendi özel işlerim nedeniyle yurtdışında olmak zorundaydım. Bir tek Rize maçına gitmedim diye eleştiri aldım. Bu sezon 40 civarında maç oynayacağız. Sağlığım elverdiği sürece hepsine gitmeye tabii ki çalışacağım" dedi.

"HER GÜN KULÜPTEYİM VE GÖREVİMİN BAŞINDAYIM"
Randevularının hepsini Bursaspor’a göre ayarladığını kaydeden Körüstan, "Her gün kulüpteyim ve görevimin başındayım. Görevimi de çok severek yapıyorum. İnsanlar şunu diyebilirler 'Kamuoyunun ve basının karşısına çıkmıyorsunuz ',Evet ben basının karşısına çıkmayı çok fazla sevmiyorum. Çok konuşacağımıza işimize bakalım. Ne kadar çok konuşursak o kadar çok hata yaparız. Hz Ali’nin bir sözü vardır, 'Konuştuğum için pişman olduğum anlar oldu ama sustuğum için asla '.Tabii ki susalım da demiyorum. Gerektiği zaman gerekliği yerlerde çıkar, Bursasporumuzu savunuruz” dedi.

"PROFESYONELLERİMİZE GÜVENİYORUM"
Profesyonel yöneticiler konusunda yapılan eleştirilere de değinen Körüstan, şöyle devam etti:
"Profesyonel arkadaşlarımız göreve geldiğinde eleştiriler başladı.

Onların çalışmalarını görmeden eleştirilerin gelmesine biraz şaşırdım. Avrupa’da kulüpler tamamen profesyoneller ile idare ediliyor. Biz yöneticiler tepede kontrol mekanizması olarak görev yapmalıyız. Ama biz yinede her gün kulübe gelerek istişarelerde bulunuyoruz. Tüm çalışanlarımız kendilerini kanıtlamış insanlar. Ben hepsine inanıyor ve güveniyorum. Birlikte beraber çalışıyoruz. Bu kadar eleştiriyi de hak etmediklerini düşünüyorum. Zaman içerisinde başka profesyonellerde alabiliriz. Değiştirmek zorunda da kalabiliriz. İnşallah değiştirmek zorunda da kalmayız ama onlarda olabilir” dedi.

"BAZILARININ ÇEŞMESİ KESİLDİ, BU İSİMLER TRİBÜNLERİ PROVEKE ETMEYE ÇALIŞIYOR"
Yönetim kurulu olarak bedava bilet ve otobüs vermediklerini belirten Körüstan, yönetimin bu tutumundan dolayı çeşmesi kesilenlerin tribünleri provoke ettiğini söyledi.

Körüstan, “Taraftarlarımız 1-2 maçlık performansa göre futbolcularımıza not vermemesi lazım. Taraftarlarımızda haklı sürekli başarı istiyor. Kulüp son 4-5 senedir sürekli üst sıralarda ilk 4-5 sıranın içerisinde yer aldı. Talihsiz bir süreç geçiriyoruz. Taraftarlara kesinlikle bedava bilet ve otobüs vermiyoruz. Bazılarının çeşmesi kesildi. Bu isimler tribünleri provoke etmeye çalışıyorlar. Daha ilk maçta yönetim istifa diye bağırıldı. Yani gerçek taraftarlarımızın bu provokasyonlara gelmemesini istiyoruz. Biz istifa edelim. Ne olacak? Yeni gelen bir şey mi yapabilecek? İstifa bir çözüm değil. Biz kent olarak hep birlikte bu takımı en kısa sürede nasıl en iyi noktaya getirebiliriz onun hesabını yapmak zorundayız. Ben takıma güveniyorum. Bu takım başarılı bir takım. Gelen transferlerde gidenlerde daha iyi transferler. Takıma belirli bir süre verilmesi lazım. Bazılarının çeşmesi kesildi. Biz bu çeşmeyi kesinlikle açmayacağız. Bile bile yapılıyor bazı şeyler. Yönetim gitse de bizim önümüz açılsın eski düzene dönelim diye bakılıyor. Biz gittiğimiz zaman takıma transfer yapılacak durum yok. Saha sonuçları geldiği zaman bu provokasyonları yapanlar yok olacak” dedi.

Erkan Körüstan, inşaatı devam eden yeni stadyumda isim hakkı ve loca satışları için çalışmalara başladıklarını açıkladı.

Körüstan, “Belediye Başkanımız Recep Altepe Bursa’ya çok güzel bir stadyum kazandırıyor. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Stadyumun isim hakkı ve localarının satışına hemen başlamamızı istedi. Bu konu ile ilgili Galatasaray Kulübü’nde çalışmış profesyonel bir arkadaşımız göreve başladı.

Şuanda Belediye ile görüşmelerimiz devam ediyor. Çok kısa sürede loca satışlarına başlayacağız” açıklamalarında bulundu.

"BENİM SEVDAM BURSASPOR"
Hiçbir siyasi partiye üye olmadığının altını çizen Başkan Körüstan, şöyle devam etti:
"Benim siyasi görüşüm yok. Siyasi bir partiye de üye değilim. Rabbimin emrettiği ibadetlerimi yapabiliyorum o kadar. Benim gruplarla filen hiçbir alakam yok. Olmadı, olacağını da düşünmüyorum. Benim sevdam Bursaspor. Bursaspor’a ne kadar büyük katkı sağlayabiliriz. Kalıcı gelir kaynakları üretebiliriz. Profesyonel kurumu nasıl kurabiliriz? Bursaspor kendi gelirleri ile nasıl ayakta kalırın hedefi içerisindeyiz. Hiç kimseye muhtaç olmadan Bursaspor’u yaşatmanın çalışmalarını içerisindeyiz. İnşallah bunu başarırız.”

"KAVGAYI SEVMEM"
Bursaspor Başkanı’nın kimseyle ile kavga içerisinde olmaması gerektiğini belirten Körüstan, “Benim kimseyle sürtüşmem olmaz. Çünkü ben sürtüşmeyi seven birisi değilim. Bana karşı eleştiri getirenlere de hoşgörü ile bakıyorum. Neticede eleştiride, protestoda olacaktır. Ama art niyetliler hariç. Bursaspor Kulübü Başkanının kimse ile kavgası ile olmaması lazım. Kavgamızı Bursa dışı ile yapalım. Bursa’da kimse ile kavga olmamalı. Hem şahsi olarak hem de Bursaspor Kulübü Başkanı olarak böyle olmalı diye düşünüyorum” açıklamalarında bulundu.

"GEREKTİĞİ ZAMAN DİK DURUŞ GÖSTERİRİZ"
Rahmetli İbrahim Yazıcı döneminde “Dik Duruş” söyleminin gerektiği yerde devam ettirileceğini de belirten Körüstan, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
"Herkese dik duruş gösterirsek etrafımızda kimse kalmaz. Bu dik duruşu lazım olduğu zaman göstermemiz gerekiyor. Bize karşı bir şey yapılıyorsa o dönemde göstermeliyiz. Her şeye eyvallah dersek olmaz. Bursaspor’un menfaatleri çerçevesinde dik duruşu, sadece ben değil tüm Bursa’nın göstermesi lazım."

"TUTKUM ESKİYE ORANLA DAHA FAZLA"
Bursaspor’a bir önceki dönemden daha fazla mesai harcadığını belirten Erkan Körüstan, “Geçmişe oranla daha fazla tutkum var. Çünkü yaşımızda tecrübemizde arttı. Olaylara daha sakin bakıp, daha az sinirleniyorum. Eskiden sinirle hatalar yapabiliyorduk. Tutkum ve enerjim eskiye oranla daha fazla" açıklamalarında bulundu.

"RAPOR DOĞRULTUSUNDA DEVRE ARASINDA TRANSFER YAPILACAK"
Dünya kulübü olmuş kulüplerin uygulamış olduğu scouting ekibi çalışmasının başlatıldığını belirten Körüstan, “Scouting olmazsa olmazlarımızdan bir tanesiydi. Biz sadece scouting ekibini Bursaspor’a transfer için kurmadık. Para kazanmak için de kullanacağız. Avrupa’nın birçok kulübü bu sistemi uyguluyor. Avrupa’da kulüpler bir futbolcuyu alıyor ve takip ediyor. Bu bana yaramaz ama şu takıma yarar diyor ve satıyor. Bunlar gelir kaynağıdır. Ben takımımızda bulunan futbolcularımızın toparlayacağını düşünüyorum. Teknik heyetimizin raporları doğrultusunda gerekiyorsa devre arasında tabii ki transfer yapılacaktır"

"ELEŞTİRİLERİ TAKİP EDİYORUZ"
Yapılan eleştirileri yakından takip ettiklerini belirten Körüstan, “Profesyonel arkadaşlarımız yapmış oldukları çalışmaların raporlarını sürekli bana getiriyorlar. Her şeye cevap verirsek bu sefer işin içinden çıkamayız. Arada öyle eleştiriler yapılıyor ki Bursaspor Kulübü başarısız olsun da biz nemalanalım diye düşünenler var. Ben onlara da kızmıyorum. Kimseyle kavga etmek istiyorum. Bursaspor’un başarısı hepimizin başarısı. Bursaspor küme düştüğü zaman tüm şehir olarak düştük. Şampiyon olduğumuz zamanda şehir olarak şampiyon olduk. Hep birlikte bir şeyleri başarmanın güzelliğini gördük. Bu başarı Erkan Körüstan’ın değil tüm Bursa’nın olacaktır" dedi.

Kaynak: İHA