Aü Turizm Fakültesi Öğrencisi Madalyalarla Döndü

Doğu Avrupa Alternatif Kültür Birliği tarafından (A.

C.E.E.A)Romanya’nın Cluj şehrinde düzenlenen Uluslararası Açık Hava Aşçılık Yarışması’nda Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencisi Gökhan Arslan’nın da yer aldığı Genç Milli Takım ekibi şampiyonada birincilik ödülünü kazandı.
Toplam 20 ülkeden ekiplerin davet edildiği şampiyonada Antalya’yı milli takımda temsil eden genç aşçı Gökhan Arslan bireysel olarak yarıştığı, Cooking Show Master Of Flames Yarışması’nda Altın Madalya, Balık Yarışması’nda Gümüş Madalya, Etnik Yemek Yarışması’nda Bronz Madalya kazanmayı da başardı.

Yarışmadan madalyalarla dönmekten dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Arslan, “Ekip liderimiz Executive Chef Naif Bagi, Executive Chef Dursun Erbay ve ekip arkadaşlarım Onur Çetinkaya, İrem Çetinkaya, Koray Yıldız, Berk Tilki, Mevlüt Beşaltı, Canberk Öz, Ece Akyıldız ile güzel bir başlangıç yaptık. Bu başarıyı sürekli hale getirmek istiyoruz” dedi.

Genç usta Gökhan Arslan, bilgi, beceri ve deneyimini uluslararası alanda kullanmak için okulunun her zaman destek olduğunu belirterek, “Hocalarıma ve sektördeki ustalarıma çok teşekkür ediyorum. Milli takıma gelene kadar birçok zorlu aşamadan geçtik. İstikrarlı ve disiplinli çalışmalar yaparak, sürekli araştırarak Milli takımımızı daha iyi seviyelere getirmeye çalışıyoruz. Bu mesailerimizin meyvesini yarışmada aldık. Ekip ruhu ile bayrağımızı ve lezzetlerimizi en iyi şekilde temsil ettiğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

Hedefinin yöresel mutfaklarını uluslararası alanda tanıtmak ve yaygınlaştırmak olduğunu söyleyen Arslan, “Yöresel lezzetlerimizi tanıtmak için önümüzdeki 3-4 aylık süreçte uluslararası birçok yarışma var. Gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. İnşallah başarılarımız devam edecek” diye konuştu.

Kaynak: İHA