İtalya'dan Futbol

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin 4. haftasında oynan başkent derbisinde, AS Roma, Lazio'yu 2-0 yendi.

Roma Olimpiyat Stadı'nda, yaklaşık 60 bin futbolseverin izlediği derbi mücadelesini hakem Gianluca Rocchi yönetti.

İki takımın da genel olarak kontrollü oynadığı ilk yarıda, gol sesi çıkmadı.

Mücadelenin ikinci yarısında ise ilk tehlikeli pozisyonu Lazio yakaladı. Roma ceza sahası dışından kullanılan serbest vuruşta, rakip defans oyuncularının yaptığı ters müdahale sonucu top önce direkte patladı ardından kaleci De Sanctis, meşin yuvarlağı auta çeldi. Bu dakikadan sonra iki takım da karşılıklı gol pozisyonlarına girerken, gülen taraf AS Roma oldu.

Mücadelenin 63. dakikasında kazandığı köşe atışını bekletmeden kullanan sarı-kırmızılı takımda topla ceza sahasına giren Totti'nin ortasında arka direkte meşin yuvarlağa gelişine düzgün bir vuruş yapan Balzaretti, takımını 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra oyunun kontrolünü iyice eline alan ce birçok pozisyon yakalayan AS Roma, mücadelenin son anlarında Lazio ceza sahasına çalımlarla giren Ljajic'in düşürülmesiyle bir de penaltı kazandı. Penaltı atışını kullanan Ljajic, top ile kaleciyi farklı köşelere göndererek durumu 2-0 yaptı. Bu gol aynı zamanda maçın skorunu da tayin etti.

Bu arada, maçın 81. dakikasında rakibi Totti'ye sert müdahalede bulunan Dias, oyuna girdikten 3 dakika sonra direkt kırmızı kart görerek, takımı Lazio'y sahada 10 kişi bıraktı.

Karşılaşmayı, Balzaretti ve Ljajic'in golleriyle 2-0 kazanan sarı-kırmızılı takım, ezeli rakibini 4 maç sonra yenmeyi başardı. İki ekip arasında bugüne kadar oynanan son 4 maçtan 3'ünü Lazio kazanmış, 1 maç berabere bitmişti.

AS Roma bu galibiyetle puanını 12'ye çıkardı ve maç fazlasıyla Serie A'da liderlik koltuğuna oturdu.

Trabzonspor ile UEFA Avrupa Ligi Grubu'ndaa yer alan Lazio ise ezeli rakibine derbiyi kaybederek, ligdeki ikinci yenilgisini almış oldu.

Kaynak: AA