Eskişehir'de '2013 Sonbahar Mahalli At Yarışları'

Mahmudiye ilçesinde geleneksel olarak yapılan sonbahar mahalli at yarışları, bugün yapılan yarışlarla tamamlandı.

Safkan Arap at neslini ıslah etmek ve mahalli at yarışlarını geliştirmek amacıyla geçen hafta başlayan "2013 Sonbahar Mahalli At Yarışları", bu hafta Mahmudiye Belediye Başkanlığı Kupası, İl Genel Meclisi Kupası, Garnizon Komutanlığı Kupası ve Türkiye Jokey Kulübü Kupası koşularının ardından tamamlandı.

Mahmudiye Hipodromu'ndaki 1200 metrelik Mahmudiye Belediye Başkanlığı Kupası Koşusu'nda biniciliğini Doğan Kılıç'ın yaptığı, Remazan Kaya'nın sahibi olduğu "Tozutan" isimli at birinci oldu. 1600 metrelik İl Genel Meclisi Kupası Koşusu'nda ise birinciliği, jokeyliğini Doğan Kılıç'ın yaptığı, Remazan Kaya'nın sahibi olduğu "Fatmasultan" isimli at kazandı. Garnizon Komutanlığı Kupası, 2 bin metre yarışında biniciliğini Musa Aydın'ın yaptığı ve sahibi Kadriye Kaya olan "Alabora" isimli at birincilik elde etti.

Günün son yarışı olan 2 bin metrelik Türkiye Jokey Kulübü Koşusu'nu ise jokeyliğini Kadir Topçu'nun yaptığı sahibi Eyüp Ensar Çelik olan "Rainriver" adlı at birinci olarak tamamladı. Yarışmalarda dereceye giren atların sahiplerine ödülleri verildi.

Koşu aralarında ise 1. Hava Kuvvet Komutanlığı Bandosu ve Eskişehirli sanatçı Yaşar Aydın konser verdi.

Etkinliğe, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay ve CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Geçen haftaki yarışlarda Anadolu Tarım İşletmesi Müdürlüğü Kupası, Mahmudiye Kaymakamlık Kupası, Eskişehir Valiliği Kupası ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kupası koşuları yapılmıştı.

Kaynak: AA