Derbi yarıda kaldı

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki mücadele sarı-kırmızılı takım 2-1 üstünken çıkan olaylar nedeniyle yarıda kaldı.

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşma Galatasaray 2-1 üstünken çıkan olaylar nedeniyle yarıda kaldı.

Galatasaray'ın gollerini 59 ve 72'de sakatlığı nedeniyle oynayıp oynamayacağı belli olmayan Didier Drogba atarken, Beşiktaş'ın golü 18. dakikada Almeida'dan geldi.

KADRODA SON DAKİKA DEĞİŞİKLİĞİ

Kritik derbi öncesinde Galatasaray'da sakatlığı nedeniyle Didier Drogba'nın durumu belirsizdi. İlk yapılan açıklamada Drogba ilk 11'de yer almıyordu ancak daha sonra küçük bir değişikliğe gidildi ve Galatasaray'da Fildişili oyuncu sahaya ilk 11'de çıktı. Beşiktaş'ın yeni transferlerinden Kerim Frei da bu karşılaşma ile ilk kez siyah-beyazlı ekibin bir resmi maç kadrosunda kendisine yer bulurken, Bilic genç oyuncuyu yedek kulübesinde oturttu.

BILIC VE TERİM BULUŞMASI


Beşiktaş ile Galatasaray'ın Spor Toto Süper Lig'in beşinci hafta mücadelesi daha önce birbirlerine rakip olmuş iki teknik direktörü de biraraya getirdi. Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, karşılaşma öncesi Galatasaray'ın tecrübeli hocası Fatih Terim ile biraraya gelerek basına fotoğraf verirken, bu aynı zamanda ikilinin 2008 Avrupa Şampiyonası'ndan sonra sahada ilk kez karşı karşıya geldiği maç oldu.

2008 Avrupa Şampiyonası çeyrek final maçında A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ile Hırvatistan Milli Takımı Teknik Direktörü Slaven Bilic karşılaşmıştı. Normal süresi 0-0 biten maçın 119. dakikasında Klasnic ile Hırvatistan öne geçmiş ancak 120+2'de Semih Şentürk beraberlik golünü atmıştı. Penaltılarda ise 3-1 üstünlük kuran A Milliler, yarı finale adını yazdırmıştı.

DERBİ ÇOK HIZLI BAŞLADI

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan dev derbiye her iki takım da hızlı bir başlangıç yaptı. İlk tehlikeli pozisyonu Galatasaray, karşılaşmanın 5. dakikasında Burak Yılmaz ile buldu. Engin Baytar, sağ çizgiye inip, yerden bir orta çıkardı ve topu Burak Yılmaz ile buluşturdu. Burak, ceza sahası içerisinde topu kontrol edip, şutunu çıkardı ancak savunma araya girdi ve pozisyonu uzaklaştırdı.

Bu pozisyondan sadece 2 dakika sonra bu kez Beşiktaş önemli bir atak yaptı. Sağ kanattan Gökhan Töre'nin ortasında Fernando Muslera, Almeida'dan önce çıkıp tehlikeli bir pozisyon olmasını engelledi.

FERNANDES İNANILMAZI KAÇIRDI

Mücadelenin henüz 13. dakikası oynanırken, Manuel Fernandes çok önemli bir gol fırsatından yararlanamadı. Galatasaray savunmadan top çıkarmakta zorlanırken, Beşiktaş'ın yaptığı pres ve Semih ile Sneijder arasındaki pas anlaşmazlığı sonrası Fernandes topla buluştu. Portekizli oyuncu topu kısa bir süre sürdükten sonra kaleci Muslera ile karşı karşı kaldığı anda yerden bir plase çıkardı ancak Muslera, bu pozisyonda gole izin vermedi.

YİNE GÖKHAN, BU KEZ ALMEIDA AFFETMEDİ

Beşiktaş özellikle sağ kanattan ataklarında etkili olduğu dakikalarda, golü de bulmayı başardı. 18. dakikada Gökhan Töre sağ kanattan aldığı topu ceza sahası içerisine şık bir ortayla gönderdi. Savunmanın etkisiz kaldığı bu ortada Hugo Almeida şık bir kafa vuruşu ile Muslera'yı geçti ve takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı.

TOLGA BERABERLİĞE İZİN VERMEDİ

Mücadelede ilk yarının sonları oynanırken, Galatasray ikinci en tehlikeli pozisyonunu yine Burak Yılmaz ile buldu. Orta sahadan savunmanın arkasına atılan topta Burak Yılmaz, ceza sahası dışında topla buluştu. Ceza sahası içine topu süren Burak, Tolga ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda şutunu çıkardı ancak Tolga pozisyonu başarılı bir şekilde kurtardı. İlk 45 dakika sonunda Beşiktaş sahadan 1-0'lık üstünlükle ayrıldı.

DERBİDE İLK HAMLE FATİH TERİM'DEN GELDİ

İlk yarıyı 1-0 geriden kapayan Galatasaray'da Fatih Terim, ikinci yarıya bir değişiklikle başladı. Daha önce Medical Park Antalyaspor ve Real Madrid maçlarında oyuna sonradan giren yeni transfer Bruma, ikinci yarıda sahaya çıkarken, oyundan Engin Baytar çıktı.

BURAK KAÇIRDI, DROGBA HATAYI AFFETMEDİ

İkinci yarıya daha iyi başlayan taraf Galatasaray olurken, Bruma da sarı-kırmızılı takımın hücum bölgesine hareketlilik getirdi. İkinci yarının başında Burak Yılmaz yine ilk yarıda olduğu gibi uzun atılan top sonrasında Tolga ile karşı karşıya kaldı ancak golcü oyuncu yine başarılı bir kurtarış yapan Tolga Zengin'i geçemedi.

Mücadelenin 59. dakikasınd Bruma orta sahadan aldığı top ile sağ kanattan ilerledi. Serdar Kurtuluş'u karşısına alan Bruma, topu rakibine kaptırsa da aut çizgisine kadar mücadeleyi bırakmadı ve Serdar'dan topu kazandı. Aut çizgisine inen Bruma yerden Drogba'ya pasını çıkardı ve Fildişili oyuncu da ceza sahası içerisinden yaptığı vuruşla takımı adına beraberlik golünü kaydetti.

GOLDEN SONRA BILIC'TEN İKİ DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Galatasaray'ın golü bulmasının ardından oyundan düşen Beşiktaş'ta üst üste oyuncu değişiklikleri gerçekleştirdi. Bilic, önce mücadelenin 61. dakikasında siyah-beyazlı takım adına golü atan Almeida'nın yerine oyuna Mustafa Pektemek'i alırken, 70. dakikada da Olcay Şahan çıkarken, oyuna Muhammed Demirci dahil oldu.

ORTA SAHA DÜŞTÜ, VELİ'NİN HATASI GOLÜ GETİRDİ

İkinci yarının ortalarına doğru Beşiktaş orta sahasının oyundan düştüğü gözlenirken, 72. dakikada Veli Kavlak'ın büyük hatası sonrasında Galatasaray Didier Drogba'nın golüyle 2-1 öne geçmeyi başardı. Savunmadan çıkmaya çalışırken Veli Kavlak topu kötü kullandı ve Burak Yılmaz araya girdi. Golcü oyuncu topu kontrol eder etmez, önü boş olan Drogba'ya topu çıkardı. Fildişili golcü, topla ceza sahasına girdi ve sert bir şut çıkararak topu ağlara gönderdi. 72. dakikada Drogba'nın bu golü Galatasaray'ı 2-1 öne geçirdi.

YENİ TRANSFER İLK KEZ LİG MAÇINDA SAHADA

Slaven Bilic, Beşiktaş'ın son değişikliğini yeni transfer Kerim Frei'ı oyuna alarak gerçekleştirdi. Transferin son günü Fulham'dan alınan Kerim Frei, Galatasaray'ın ikinci golünde büyük hata yapan Veli Kavlak yerine oyuna dahil oldu. Beşiktaş 2-1'den sonra gol için rakip kaleye daha fazla yüklenen taraf olmasına rağmen, siyah-beyazlı ekip bir türlü aradığı golü bulamadı. Fatih Terim'de Galatasaray adına son dakikalarda Burak Yılmaz - Umut Bulut ve Sneijder - Gökhan Zan değişikliklerini yaptı.

MELO ATILDI, SAHA KARIŞTI VE MAÇ YARIM KALDI

Karşılaşmanın son dakikasında Felipe Melo, Motta'ya sert bir faul yaptı. Hakem Fırat Aydınus bu pozisyonda faulü tereddütsüz çalarken, Brezilyalı Melo'ya da kırmızı kart gösterdi. Bu pzosiyondan sonra taraftarlar sahaya girdi. Fırat Aydınus ve oyuncular ise soyunma odasının yolunu tuttu. Yaşanan olaylar nedeniyle karşılaşma tamamlanamadı.