Çözüm Sürecine Destek İçin Bin 453 Kilometre Yol Katedecek

Diyarbakırlı aktivist Cem Şirin, çözüm sürecine destek olmak için Diyarbakır'dan İstanbul'a yürüyecek.

Şirin, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti bahçesinde düzenlediği basın toplantısında, Diyarbakırlı olduğunu ancak Ankara'da yaşadığını söyledi.

Aktivitesini "Kendimi Geziyorum" olarak tanımladığını, kendisini de gezgin-sporcu olarak gördüğünü belirten Şirin geçen yıl 25 Eylül'de barış, demokratikleşme ve çözüm sürecine katkı sunmak amacıyla Ankara'dan Diyarbakır'a yürüdüğünü belirtti.

Şirin, Konya, Aksaray, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır olmak üzere bin 453 kilometreyi, 52 günde katettiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Bu yıl da Diyarbakır'dan İstanbul'a yürüyeceğim. Günde ortalama 30-40 kilometre yürümeyi öngörüyorum. Benzinliklerde veya köylerde mola vereceğim. Çoğunlukla da çadırda konaklayacağım. Gezi boyunca mola verdiğim yerlerde barış, kardeşlik, hoşgörüyü anlatmaya çalışarak farkındalık yaratmaya, önyargıları kırmaya çalışacağım. Barış ve kardeşlik için farkındalık yaratmaya çalışıyorum"

Şirin, aktivitesine Türkiye'de her kesimin kendini ifade edebileceği, barış, demokratikleşme ve çözüm süreci sonuçlanıncaya kadar devam edeceğini kaydetti.

-"Benim duam, barış"

Türkiye'de bütün sorunların çözüme kavuşması dileğinde bulunan Şirin, "Bin yıldır kardeşiz. Çanakkale Şehitliği bunun en güzel kanıtı. Benim duam, 'barış, kardeşlik, hoşgörü, farkındalık, birlik, beraberlik, bütünlük, sabır, sebat, bolluk, bereket ve iadei ziyaret bilinci hepimize nasip olsun' şeklinde. Yürüyüşümle amacım, çözüm sürecine destek olmaktır" dedi.

Kaynak: AA