Çebi: Beşiktaş'ı kimse engelleyemez

Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, zorlu Galatasaray derbisi öncesi Beyaz Futbol programı için Beyaz TV Muhabiri Ertan Süzgün'e önemli açıklamalarda bulundu.


Böyle bir başarıyı zaten bekliyorduk


Biz böyle bir başarı bekliyorduk. Çünkü istedik. Kendimizi de buna göre planladık. Bunlar müsabakadır. Bizim işimiz çalışıp birlik beraberlik içerisinde olmak. Teknik kadromuzda gerekeni fazlasıyla yapıyor. Güven veren bir kadromuz ve teknik heyetimiz var. Dolasıyla daha da iyilerini bekliyoruz. Allah yolumuzu açık etsin'' dedi.

10 yıllık kontrat için çok erken


Bilic 'i çok sevdiklerini belirten Ahmet Nur Çebi, ''Bilic, özellikle Beşiktaş camiasının karekter ve duruş olarak beğendiğimiz bir çizgide. Ayrıca teknik anlamda da hayli başarılı'' dedi. Çebi, Bilic 'in ''10 yıl kontrat isteseler hemen imzalarım'' sözü için de Bunlar iyi niyetli temenniler olur. Biz de Bilic 'i seviyoruz. 10 yıllık uzun bir kontrat. Yavaş yavaş ve adım adım gidip görmekte fayda var. Bu kendisi için de geçerli'' ifadelerini kullandı.

Bilic'i Hırvat Milli Takımı'na göndermem


Hırvatistan Milli Takımı 'na Bilic 'i göndermem. Bizim bir programımımız var. Başarıyı yakalamak için birlikteliğimiz kontratımız var. Böyle bir şeye izin vermem'' diye konuştu.

Terim'i milli takımda görmek istiyorum

Fatih Terim başarılı bir teknik adam. Romanya maçını kazandık. Hepimiz mutlu olduk, keyif yaşadık. Ben Fatih hocanın A Milli Takım 'da görev yapmasını isterim. Bu zevki başarı anlamında daha fazla yaşamak isterim. A Milli Takım mı? Galatasaray mı? diye soran olursa A Milli Takım 'da kalmasını istediğimi söyleyebilirim.

Fernandes ve Almeida bizde kalacak

Fernandes ve Hugo Almeida ile sözleşme konusunda oldukça pozitif gidiyoruz. Negatif giden bir gelişme yok. Konularımızı çöze çöze gidiyoruz. Son konuları da çözüp iki değerli oyuncumuzla yolumuza devam ediyoruz. Kendilerinin mutsuz olduğuna dair çıkan haberlerin kasıtlı olduğunu düşünüyorum. Beşiktaş başarılı olduğu her dönemde bu tür dedikodular çıkarılıyor. Taraftar ve camia kulak asmamalı.

Olimpiyat'ta devam edebiliriz


Kararlarının Galatasaray derbisi sonrası Kasımpaşa Stadı 'na geçmek olduğunu söyleyen Çebi, ''Bu konuda alınmış değişik karar söz konusu değil. Ancak benim bu muhteşem taraftarıma Kasımpaşa Stadı kapasite olarak küçük gelecektir. Eğer gelirse Yönetim Kurulu 'na Olimpiyat Stadı 'nda devam etme konusunda teklif getirebilirim. Bunun için de taraftarın bu arzusunu sürdürmesi gerekiyor. Kış ve yol şartları bunu ne denli değiştirir? Bunu da görmek gerek. Futbol takımının başarısı taraftar talebini arttırır. Beşiktaş taraftarının kendilerine FB ve GS tarafından verilmeyen stadlardan dolayı kırgınlığı, küskünlükleri var. Belki de Olimpiyat Stadı 'na bunun için aktif olarak geldiklerini düşündüğüm oluyor'' dedi.

Stadı bir an önce bitirmek istiyoruz

Ahmet Nur Çebi, yeni stad konusu için de ''Başkanımız stad konusunda ne söylemişse bu bizim için hedeftir. Başkanımızın vermiş olduğu sürede yeni stadımızı bitirmek bizim görevimizdir. Biz de bunun için çalışıyoruz'' dedi.

Şampiyonluk için kilitlendik

Biz bu sene şampiyon olmak için varız. Ekip olarak da kilitlendik. Ancak burası bir lig. Bir çok takım onlarca futbolcu ve teknik heyet emek sarfediyor. Ben onların verdiği emeklere saygısızlık yapmamak adına bu tür ifadeler kullanmak istemiyorum. Geçmiş senelere oranla Anadolu takımların performansı arttı. Lig uzun bir maratondur. Bunun sonucunu bugünden kestirmek doğru olmaz. Arzu, istek ve kararlılık var. Şampiyonluk için güvenimiz var. Takım ve hocamız bana güven veriyor. 20 milyon euroluk takım kurarsınız diğer tarafta 100 milyon euroluk takım size kaybedebilir. Herşey fiyatla alakalı değil. Önemli olan takım olabilmek ve bütünlüğü sağlamak.

Beşiktaş'ın önünü kimse kesemez


Beşiktaş 'ın önünü Beşiktaş 'tan başka kimse kesemez. Sahaya çıkıp oynayan biziz, futbolcularımız ve burayı idare eden yönetimimiz. Bizim böyle bir niyetimiz yok. Panik içerisinde olmalarını doğru bulmuyorum.

Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş 'ın Fenerbahçe ve Galatasaray 'a gölgesinde kaldığı söylemleri için de'' Benim için Türkiye 'de 2 tane takım yok. Benim için Türkiye 'de bir tane büyük takım var o da Beşiktaş 'tır!'' dedi.

Beşiktaş asla şike yapmamıştır

Mehmet Ali Aydınlar 'ın konuşmasının bir bölümünü izledim. Şike ve teşvik konusunda o kadar çok konuşan var ki bize sıra gelmiyor. Onlar konuşmaya devam etsinler. Zaten her şey ortada. Konuşulacak bir şey yok. Beşiktaş camiasına haksızlık yapıldı. Beşiktaş onurlu ve gururlu bir camiadır. Beşiktaş 'ın şike yapmadığı ortada. Görünen ortada. Maçlar izlendiğinde bu kanaate varmamak için insanın art niyetli olması gerekir. Beşiktaş şike yapmamıştır, yapmayacaktır da. Bizim bu konuda duruşumuz değişmez.

Aydınlar şov yapmadı


Aziz Yıldırım 'ın ''Mehmet Ali Aydınlar şov yapıyor'' açıklamaları üzerine sorulan soru için de ''Mehmet Ali Aydınlar 'ın şov yaptığını düşünmüyorum. O yaşta o kalitede oraya gelmiş bir insanın göz yaşlarıyla çocuğunu kullanarak şov yaptığını düşünmüyorum. Aziz Yıldırım 'la kendisiyle olan bir hesabı varsa böyle bir duyguya kapılmış olabilir. Ben şahsım olarak katılmıyorum.

Ahmet Nur Çebi, Aziz Yıldırım için soruya da ''Aziz Yıldırım aday olursa hayırlısı olsun. Kim olursa olsun. Ben Fenerbahçe 'yi Fenerbahçe olarak tanıyorum. Başkanıyla yönetimiyle tanımıyorum. BEYAZ GAZETE