Çaykur Rizespor, Bursaspor’u İki Golle Geçti

Spor Toto Süper Lig’in 5. hafta maçında Çaykur Rizespor, evinde ağırladığı Bursaspor’u 2-1 ile geçti.

Maç sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ilk yirmi dakika maçta fark yapabileceklerini ama iki gol bulabildiklerini söyleyerek; “Bu maç bizim içinde Bursa takımı içinde zor geçeceğini biliyorduk.

Rakibimizi iyi analiz ettik. İyi mücadele oldu. İlk yirmi dakika muhteşem oyun sergiledik. Onların golünden sonra daha temkinli oynadık. Her şeye rağmen kazanmamız güzeldi. Eksiklerimiz de var. Bunları biliyoruz. Geç transferlerimiz oldu. Henüz tam bir takım olamadık. Kwueke bu gün ilk kez oynadı. Oda tam hazır diyemeyiz. Eksiklerimiz çalışarak telafi edeceğiz. Başta kalecimiz ve defansımız bu maçta iyi mücadele etti. Daha uzun bir yolumuz var. Taraftarımızda bize destek veriyor. Bütün maçlarımızı kazanmaya çalışıyoruz. Gol atmadığımız maç yok. Her zaman galip gelmeyi düşünüyoruz. Bundan böylede rakip kim olursa olsun kazanmak için oynayacağız” diye konuştu.

Her maç daha iyi mücadele ettiklerini söyleyen Rizesporlu futbolcu Tevfik; “Daha da iyi olacağız. Yeni bir takımız daha iyi mücadele ederek maçlara hazırlanacağız. Bugün taraftarımızın desteğiyle kazandık mutluyuz” diye konuştu.

Daha önce hazırlık maçlarında oynadığını belirten Kwueke, “Lig maçlarının havasını daha farklıdır. Bu maçta iyi mücadele ettiğimi düşünüyorum. Sonuçtan da mutluyum. Taraftarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

BURSASPOR CEPHESİ
Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum ise maç ardından yaptığı konuşmada, maça açık bir futbol oynayarak başladıklarını belirterek; “Bu maçtan sonra zor durumdayız. Bu durumdan nasıl kurtulabiliriz bunu düşüneceğiz. Bursaspor’un deplasmanda da açık oynayabileceğini düşündük. Kontrataklarla goller yedik. Çok pas hatalarımız oldu konsantremiz kayboldu. İlk yarının sonuna doğru golü bulduk ve ikinci yarı risk aldık. Yaptığımız değişikliklerle sonuca gidemedik. Baskılı oynadık ama net gol pozisyonu yakalayamadık. Maçın sonuna doğru iki pozisyonumuz oldu ama golü bulamadık. İyi bir şey ikinci devre daha iyi oynadık daha baskılıydık. Daha sakin daha düzgün oynamamız gerekiyordu. Oyunu iyi okuyamadık. Bu durumdan ancak kendimiz çıkabiliriz. Bütün futbolcular daha fazla çalışacak ve birlik beraberlik içinde bu durumdan çıkacağız. Artık önümüzdeki maçı düşünmeye başlayacağız” diye konuştu.

Maçın zor olacağını bildiklerini söyleyen Bursasporlu futbolcu Kazım; “Rize yenebileceğimiz bir takımdı. Ama başaramadık. Maçın ilk bölümünde goller yedik. Aradığımız golü bulamadık. İlk devre bitiminde bulduğumuz gol bir umut oldu ama ikinci yarıda gol şansımız olmadı” dedi.

Kazanmak için Rize deplasmanına geldiklerini ifade eden Serdar; “Beklediğimiz gibi olmadı. Erken goller yedik. Golü de bulduk ama ikincisini atamadık. Bize yakışmayan sonuçlar alıyoruz. Akhisar maçını kazanıp yeniden lige ortak olacağız” dedi.

Kaynak: İHA