Adana'da Tekerlekli Sandalye Basketbol Antrenör Semineri

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, tüm branşlarda sporcuların yetişmesi, gelişmesi ve milli takımlara kazandırılmasında antrenörlerin emeğinin inkar edilemeyeceğini bildirdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Hadi, Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu konferans salonunda yapılan "Tekerlekli Sandalye Basketbol 2. ve 3. Kademe Antrenör Kursu"nu ziyaret etti.

Hadi, burada yaptığı konuşmada, Avrupalı antrenörlerin gerisinde kalmamak için Türk antrenörlerin değişen teknik, taktik, uluslararası oyun kurullarını yakından takip etmeleri gerektiğini ifade etti.

Adana'da son yıllarda sporcu, hakem, antrenör, spor kulübü ve çağdaş spor tesislerin sayısında önemli artışlar olduğuna dikkati çeken Hadi, şunları kaydetti:

"Deneyimli kadrolarımızla son yıllarda her branşta uluslararası organizasyon yapacak durumdayız. Yakın hedefte gerçekleştirilen Akdeniz Oyunları ile Dünya Gençler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası ve diğer branşlarda bunu kanıtladık. Başarı, ekip çalışmasıyla gerçekleştirilir. Antrenörlerin başarıdaki payları gözardı edilemez. Tüm branşlarda sporcuların yetişmesi, gelişmesi ve milli takımlara kazandırılmasında antrenörlerin emeği inkar edilemez. Her zaman hedefiniz büyük olsun."

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Asbaşkanı Ali Duran Karakaya ise seminere katılan antrenörlerden Avrupalı meslektaşlarından geride kalmamalarını istedi.

Kaynak: AA