21. Konya Geleneksel Mahalli At Yarışları

Her yıl geleneksel olarak yapılan 21. Konya Geleneksel Mahalli At Yarışları kapsamında Valilik, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Türkiye Jokey Kulübü, Karatay Kaymakamlığı ve Karatay Belediyesi Kupası koşuları yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Jokey Kulübü, Konya Yarış Atı Sahipleri Derneği, Konya Rahvan Atları Binicilik ve Yarışçılık İhtisas Kubülü Derneğinin katkılarıyla Konya Hipodrom'unda bu yıl 21'incisi düzenlenen yarışların ilk haftasında, safkan Arap ve İngiliz atlarının koşusu ilgiyle izlendi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, burada yaptığı konuşmada, yarışların atçılığın gelişmesine büyük katkı sağladığını söyledi.

Konya'da yetiştirme amaçlı 20 safkan Arap ve İngiliz at çiftliği bulunduğunu anlatan Baydar, bu işletmelerde yılda ortalama 500 safkan Arap ve İngiliz atı yetiştirildiğini bildirdi.

Yarışlarda, 2000 metre Valilik Kupası'nı Kadir Işık'ın ''Karakaya'' isimli atı, 2000 metre Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kupası'nı Sezer Göbekli'nin ''Sabah Güneşi'' isimli atı, 1800 metre Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kupası'nı Ferudun Takım'ın "Özlüce Çiçeği'' isimli atı, 1600 metre Türkiye Jokey Kulübü Kupası'nı Ali Balcı'nın "Topkapı Beyi" isimli atı, 1800 metre Karatay Kaymakamlığı Kupası'nı da Cevat Al'ın "Fanta Gıro" isimli atı aldı.

Günün son koşusunda ise 1600 metre Karatay Belediyesi Kupası'nda Kaya Kayımkaya'nın "Perhan'' isimli atı birinci oldu.

Yarışlarda dereceye giren atların sahiplerine kupa ve para ödülü verildi.

Kaynak: AA