Türkiye Kiteboard Şampiyonası

Türkiye Yelken Federasyonu faaliyet programında yer alan Kiteboard Course Race ve Freestyle Açık Türkiye Şampiyonası, Akyaka beldesinde devam ediyor.

Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesi Akçapınar sahilinde gerçekleştirilen şampiyonaya 120 sporcu katılıyor. Şampiyonanın dördüncü gününde Kiteboard Freestyle yarı final yarışları ile devam etti. Zaman zaman hızını kesen rüzgar nedeniyle yarışlara bir süre ara verilirken rüzgarın etkili olmasıyla yarışmacılar tekrar parkurlarda mücadele etti.

Kiteboard Course Race ve Freestyle Açık Türkiye Şampiyonasında bugün gerçekleşen yarı final müsabakalarının ardından final yarışlarında kadınlarda Merve Ceylan, Nesligül Kocakıran, Cisil Özen, erkeklerde Enc Özen, Taner Aykurt, Alperen Beyli, Görkem Köseoğlu dereceye girmek için yarışacak.

Şampiyonanın son gününde sup board, boarder cross ve twin tip yarışları da yapılacak.

Türkiye Hakem Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve yarış koordinatörü Kerim Mutlu, şampiyonanın dördüncü gününde sporcuların kıyasıya mücadele ettiğini söyledi.

Hafta sonu olması nedeniyle yarışları izlemek ve katılmak için Muğla ve ilçelerinden de çok sayıda turistin geldiğini belirten Mutlu, yarın yapılacak final yarışları ile Kiteboard Course Race ve Freestyle Açık Türkiye Şampiyonasının sona ereceğini dile getirdi.

Kaynak: AA