'Turkcell Yüzme Günleri'

Türkiye Yüzme Federasyonu ile Turkcell'in iş birliğiyle hayata geçirilen ve yüzmede 100 bin lisanslı sporcuya ulaşmayı hedefleyen projenin ilk çalışması olarak hazırlanan "Turkcell Yüzme Günleri"nin Konya etabı gerçekleştirildi.

ABD'li eski ünlü yüzücü Michael Phelps'in antrenörlüğünü yapan Bob Bowman'ın başdanışmanlığını üstlendiği organizasyonun Konya etabı, Konya Gençlik ve Spor Müdürlüğü yüzme havuzunda gerçekleştirildi.

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, Türkiye'de yüzme sporunun geliştiğini, bu gelişmedeki sponsor desteğinin inkar edilemeyeceğini söyledi.

Turkcell'in farklı tarihlerde 17 ilde yaptığı etkinlikler sayesinde binlerce yeni sporcu kazanacaklarını ifade eden Bozdağan, "Bob Bowman'dan alacağımız uzun vadeli danışmanlık ışığında, 6 bölgedeki olimpik merkezlerimizde Türkiye'nin her yerinden gelen yetenekli sporcularımızı olimpiyatlara hazırlayacağız. Antrenör eğitim sistemimizi geliştirerek ABD ve Türkiye'de karşılıklı antrenör ve sporcu gelişim kampları düzenleyeceğiz. Tüm bunlar bizlere gösteriyor ki Türk yüzme tarihi yeniden yazılacak" diye konuştu.

Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler ise Yüzme Federasyonu ile yürüttükleri proje sayesinde, 2016 Rio ve 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda önemli başarılar yakalamayı hedeflediklerini dile getirdi.

Amaçlarının yüzme sporunu başarıya taşımak olduğunu anlatan Öztürker, "İnanıyorum ki altyapıya yönelik güçlü destek, güzel neticeleri de beraberinde getirecek. "Turkcell Yüzme Günleri" ile milli takımlarda nesillere yayılacak istikrarlı başarının da ilk adımı atılacak" dedi.

Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ömer Ersöz ise Türkiye'deki 13 olimpiyata hazırlık merkezlerinden birinin de Konya olduğunu söyledi.

Etkinliğin Konya etabı, çocuklar 50 metre, okullararası 100 metre ve aileler 100 metre yarışlarının ardından sertifika töreni ve kapanışla sona erdi.

Kaynak: AA