Torku Konyaspor - Gençlerbirliği Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig’in 5. hafta maçında evinde Gençlerbirliği’ni 1-0 mağlup eden Torku Konyaspor, 3 hafta sonra gelen galibiyetin sevincini yaşıyor.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Torku Konyaspor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, zorlu bir mücadelenin ardından 3 puanı aldıklarını belirterek, "Son 3 haftadır galip gelemeyince gardımız düşmüştü. Bu galibiyeti çok istedik. Daha iyi futbol oynuyoruz. 2 transfer dönemi geçirdik, 5-6 yeni oyuncu geldi takıma, bu oyuncuları hemen forma sokmak kolay değil. Beraberce, kalıp içerisinde oynayabilirsek daha iyi günler bizi bekliyor. Takımların sistemleri biran içinde olmuyor. Ricam, biraz daha sabırlı olunması. İstediğimiz oyunu ortaya koymamız biraz zaman alacak” dedi.

Torku Konyaspor’un başarılı file bekçisi Charles Hubert Itandje ise galibiyet için mutlu olduğunu ifade ederek, "Fenerbahçe maçından sonra maçlarda pek şanslı değildik. Bu maç bizim için önemliydi ve galibiyet almak zorundaydık. Galibiyeti aldık, mutluyuz” şeklinde konuştu.

Torku Konyasporlu futbolcu İshak Çakmak da rakiplerinden daha fazla 3 puanı isteyerek, aldıklarını kaydetti.

GENÇLERBİRLİĞİ CEPHESİ
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, oynadıkları maçlarda gol bulamadıkları için şanssızlık yaşadıklarını dile getirerek, "İlk yarı deplasmanda olmamıza rağmen iyi oynadık. Son 5 haftaya baktığımızda golü bulamıyoruz. Oyunun hakimi olmamıza rağmen 3. bölgede golü bulamıyoruz. Bununda bedelini görüyoruz, 5 maçta 4 gol yedik. Defansif anlamda pozisyon üretmemize rağmen golü bulamıyoruz” diye konuştu.

Gençlerbirliği oyuncuları Radosav Petrovic, iyi futbol oynadıkları maçta pozisyonları değerlendiremeyerek yenildiklerini söylerken, Ante Kulusic ise oyun kalitelerini artırmalarına rağmen şanssızlığı yenemediklerini dile getirdi.

Kaynak: İHA