Manisaspor - Karşıyaka Maçının Ardından

PTT 1. Lig’in 6. haftasında Manisaspor, Karşıyaka’ya 3-2 mağlup olarak sahasında rakibine karşı 22 yıllık yenilmezlik unvanını kaybetti.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Manisaspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş, hazırlanan fikstüre isyan ederek, "3-2 kaybettiğimiz için üzgünüm. İlk yarıda en iyi oyunumuzu sergiledik. 25 dakikada 4-5 gol pozisyona girdik. İkinci yarı biraz oyundan düştük ve hata yaptık. 3-2 maç bitti. Oyuna geri dönemedik" dedi.

Yayıncı kuruluş hakkında da eleştirilerde bulunan Özdeş, “Yayıncı kuruluş hakkında da konuşmak istiyorum. Bekir’in geçtiğimiz hafta gördüğü ilk sarı kartın tekrar gösterilmesini istiyorum. Tekrar göstermiyorlar. Genç bir takımım var benim, üzülüyorum. Fikstür hakkında da konuşmak istiyorum. Bir program yapılıyor, beni Karşıyaka’ya karşı eşit şartlarda oynatmıyorlar. Karşıyaka bir hafta bay olarak karşımıza çıkıyor, benim takımım ise daha dün sabah Manisa’ya iniş yaptı. Bu saçma sapan programı kim yaptıysa bir açıklama bekliyorum. Kurumum bu programı yapanlardan hesap sormalı" ifadelerini kullandı.

Taraftara da göstermiş olduğu destekten dolayı teşekkür eden Özdeş, "Taraflar inanılmaz iyiydiler. Onlara bir galibiyet veremediğimiz için çok üzgünüm. Şartlar eşit olduğunda sanırım bu ligde yarışabileceğiz" diye konuştu.

Maça iyi başladıklarını ve birinci dakikada gol bulduklarını dile getiren Manisasporlu oyuncu Burak Can Balcı, “Maça çok iyi hazırlanmıştık. Bu tempoda elimizden geleni yapmaya çalıştık. İkinci yarıda Karşıyaka bizden daha baskı oldular. Yenildiğimiz için üzgünüz. Hafta içi kupa maçımız var. Umarım bu maçı iyi değerlendiririz" şeklinde konuştu.

Bir diğer Manisasporlu oyuncu Eray Ataseven ise, “Maça çok iyi başladık, golü bulduk. Çok önemli bir maçtı. Karşıyaka ile olan rekabetimizden dolayı kazanmak istiyorduk. İlk yarıda da çok iyi oyun oynadık. Ayda yılda bir başımıza geliyor böyle mağlubiyetler. Bunun Karşıyaka’ya karşı gelmesi daha da çok üzüyor bizi. Önümüzdeki maçlarda bunu telafi etmeye çalışacağız" diye konuştu.

KARŞIYAKA CEPHESİ
Karşıyaka Teknik Direktörü Mustafa Ati Göksu, çok iyi bir mücadele verdiklerini ifade ederek, “Öncelikle Karşıyaka takımı olarak 23 yıldır sahasında yenemediğimiz Manisaspor’u yendiğimiz için çok mutluyuz. Futbolun cilvesi daha yerimize oturmadan gol yedik. Daha sonra yılmadık ve skoru kendi lehimize çevirmeyi başardık. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Canla başla mücadele ettiler. Manisasporlu oyuncuları da tebrik ediyorum” dedi.

Karşıyakalı oyuncu Rıdvan Şimşek ise önemli bir maçtan galibiyetle ayrıldıklarını kaydederek, “Son 2 maçta kaybettiğimiz için bu maçın önemi daha da artmıştı. Manisaspor maçı çok değerli bir maç oldu. Galibiyet için gelmiştik. Hafta içi de çok iyi çalışmıştık. Biz bu mücadeleyi sürdürdüğümüz sürece bu takım çok daha iyi yerlere geleceğinden eminim” şeklinde konuştu.

Karşıyakalı bir diğer oyuncu Burak Karaduman da galip geldikleri için çok mutlu olduklarını belirterek, “Bizi buraya kadar gelip yalnız bırakmayan taraftarlara teşekkür ederim. Sahada 90 dakika boyunca mücadele eden arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bunların hepsi sahada mağlup durumda olsanız bile galip gelmeyi bile biliyorsunuz. Artık önümüzdeki Kahramanmaraşspor maçına bakacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA