Kartal Aslan Avında

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında, Galatasaray ile 333. kez karşı karşıya gelecek.

Oynanan 332 maçta 116 Galibiyetle Galatasaray’ın üstünlüğü bulunurken, Beşiktaş 105 maçta galip gelen taraf oldu. Her iki takım 111 kez skor üstünlüğü sağlayamadı.

FESTİVAL HAVASINDA BİR MAÇ
Siyah-beyazlılar, Olimpiyat Stadı’nda oynayacağı derbi maçında Derbi Fest etkinliğiyle taraftarını coşturmayı planlıyor. Derbi Fest etkinliği, Olimpiyat Stadı Kuzey Tribünü önündeki 25.000 m²’lik açık alanda gerçekleştirilecek. Derbi Fest etkinliğinde; Kartal Yuvası Mobil Tır, interaktif yarışma ekranı, tweet-wall ekranı, oyun alanları, sponsor firmaların aktivite ve stantları, yiyecek, içecek alanları bulunacak ve Beşiktaşlı sanatçılar verecekleri konserler yer alacak.

Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı, Beşiktaş Hentbol Takımı ve Beşiktaş RMK Marine Takımı’nın oyuncuları taraftarlarla bir araya gelecek.

2013-2014 BEŞİKTAŞ: SEZON ÖNCESİ YENİ YAPILANMA
Süper Lig’de 2012-2013 sezonunu şampiyon Galatasaray ve son iki yıldır takipçisi olan Fenerbahçe’nin ardından üçüncü sırada tamamlayan Beşiktaş, 2013-2014 sezonu öncesi teknik direktörlük görevine Samet Aybaba’nın yerine Hırvat antrenör Slaven Bilic’i getirdi. Bilic yönetiminde sezon öncesi Tolga Zengin (Trabzonspor), Pedro Franco (Millonarios), Serdar Kurtuluş (Gaziantepspor), Ramon (Corinthians), Sezer Öztürk (Fenerbahçe), Atiba Hutchinson (PSV), Gökhan Töre (Rubin Kazan), Kerim Frei (Fulham), Michael Eneramo (Sivasspor), Ömer Şişmanoğlu (Antalyaspor) gibi isimleri kadrosuna katan siyah-beyazlı takım, Süper Lig’de Trabzonspor (2-0), Erciyesspor (4-2), Gaziantepspor (2-0) ve Bursaspor (3-0) karşısında kazanarak Süper Lig’de puan kaybı yaşamadan liderlik koltuğunda pozisyon aldı. Ligde 11 golü bulunan Beşiktaş’ta en skorer isim, son üç maçta rakip fileleri dört defa havalandıran Hugo Almeida oldu. Gökhan Töre ve Julien Escude’nin ikişer golünün olduğu Beşiktaş’ta Manuel Fernandes, Olcay Şahan ve Tomas Sivok’un birer golü var.

BEŞİKTAŞ 4 ÇEKER
Beşiktaş bu sezon oynadığı 4.lig maçını da kazanarak 34 maçta 12 puan toplarken oynadığı futbolla da taraftarına ve futbol kamuoyuna zevk veriyor. Ancak Galatasaray sezona 3 puan ile başlamasına rağmen diğer üç maçta da galibiyet alamazken üç maçtan da birer puanla ayrılması Terim ile yönetimin arasına kara kedi girmesine sebep oldu. Hafta içinde Şampiyonlar ligi maçında R.Madrid’i 6-1 gibi farklı skorla yenilmesi ise Galatasaray açısında bu maçın önemini bir kat daha artırdı. Beşiktaş maçında teknik adamlar adeta her dakikasını taktik uygulayarak geçirecekler. Bir tarafta çok koşan gençlerden oluşan bir kadro, diğer tarafta yıldızlar topluğu Galatasaray… Galatasaray kazanırsa kriz geçici de olsa rafa kalkacak. Beşiktaş için ise bu maçı kazanması halinde çok daha büyük bir özgüven kazanacağı kesin… Yarın taraftarların ve futbol kamuoyunun heyecanla izleyeceği maç saat 19.00’de oynanacak ve maça Galatasaray taraftarları alınmayacak. Maçı Fırat Aydınus yönetecek.

DESİBEL REKORU KIRILACAK MI?
76.000 bin kapasiteli Türkiye’nin en büyük stadında Beşiktaşlı taraftarlar ses rekoru kırmaya çalışacaklar. Ayrıca taraftarları 100 metreye 55 metre bayrak açarak dünya rekoru kıracaklar. Bugüne kadar 60|000 bin biletin satıldığı belirtilirken, yarına kadar ise kalan biletlerin biteceği tahmin ediliyor. 1500 biletin ise sponsorlara verildiği açıklandı. Ayrıca bu maçta dünya rekoru olana 132 desibelin geçilerek yeni bir rekorun kırılması için taraftarlar bilgilendiriliyor. Bu maç kısacası bir çok açıdan rekora gidecek. Beraberlik ise Aslan’a asla ilaç olmayacak..

BİLİC SÜREKLİ UYARIYOR
Bilic, Beşiktaş'ın maçının mutlak favorisi olarak gösterilmesinden her ne kadar memnun gözükse de, bir taraftan da dünkü idmanda futbolcularına sakın rehavete kapılmayın diye sık sık uyardığı öğrenildi. Futbolcuların idmanda oldukça istekli olmaları ise Bilic'i sevindiriyor. İlk defa medyada bu kadar Beşiktaş, Galatasaray derbisinin bu kadar gündeme gelmesi ise Beşiktaş bu sezon oynadığı futbol olarak gösteriliyor. bu maçta 2450 medya mensubu ve 2000 polis görev yapacak. Bu maç için Hırvatistan'da 5 gazeteci ve televizyoncunun bu maç için akredite oldukları öğrenildi.

Kaynak: İHA