Karsspor’da Destek Gecesi

Kars Valisi Eyüp Tepe ve Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, tarafından ‘Karsspor’a Destek Gecesi’ düzenlendi.

Büyük Kale Otel’de düzenlenen yemekli geceye 50 kişi katılırken, bu kişilerden 15’i kurum müdürü, birkaç Karslı işadamı ve esnaf dışında, Kars’ta faaliyet gösteren yabancı yüklenici firma ve işyerlerinin yetkilerinin katılması ise dikkat çekerken, Karslı işadamlarının davet edilmesine rağmen katılmamaları ise gözlerden kaçmadı.

Karsspor’un tekrar 3’üncü lige çıkarılması için destek çağrısında bulunulan dayanışma gecesinde, geceye katılanlar, toplam 495 Bin TL. yardım sözü verdi. Bu miktarın 200 Bin TL.’si ise Karsspor’un Fahri Başkanı Ekrem Demir’in kulüpten alacağı miktardan 200 Bin TL. feragat etmesi ise takdirle karşılandı.

Vali Eyüp Tepe ise Karsspor’a vereceği maddi destek için İl Özel İdaresi’nde yapılacak değerlendirmenin ardından yardım miktarını açıklayacağını söyledi.

Vali Tepe ve Başkan Bozkuş’un Kars’ta ki birçok işadamı ve esnafı davet etmesine rağmen geceye gelmeyen Karslı esnaf ve işadamlarının olmasının dikkat çektiği gecede, katılımcılar görüş ve önerilerini de dile getirdi.

Karsspor’a 50 Bin TL. yardımda bulunan işadamı Nesip Bayrambey ise yardım kampanyasını başlatarak Karsspor’a öncelikle Karslıların sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

Gecede bazı özel firma ve yüklenici firma temsilcileri ise verecekleri destek miktarlarını daha sonra açıklayacaklarını kaydettiler. Geceye katılan birkaç Karslı işadamı ise geceye katılmayan Karslı işadamı ve esnaflara serzenişte bulundu. Başkan Bozkuş ise yaptığı konuşmada Kars’ta faaliyet gösteren esnaf ve işadamlarına da Karsspor’a destek için çağrıda bulunacaklarını kaydetti.

“HEDEFİMİZ TEKRAR 3’Ü LİG”
Destek gecesinde açılış konuşmasını yapan Karsspor Kulüp Başkanı Dündar Gültekin, geceyi düzenleyen Vali Tepe ve Başkan Bozkuş’a teşekkür ederek, yeni sezonda tek hedeflerinin Karsspor’u tekrar 3’ünci Lige çıkartmak olduğunu söyledi.

Kars’ın çok başarılı yerel ve genel politikaları ile kurumlar arası eş güdümü sağlanmış, merkezi hükümetin ve yerel idarelerin de çözüm odaklı çalışmaları ile bölgesinin önemli bir ili durumuna geldiğini de belirten Dündar, Kars’ın sporda da hak ettiği yere gelmesi gerektiğini de belirtti.

“ÇÖZÜMDE GÖREV ALMAYANLAR SORUNUN PARÇASI OLURLAR”
Kars’ın sorunlarının farkında olarak büyümeye devam ettiğine de dikkat çeken Başkan Dündar, “Kars Türkiye’nin en huzurlu illerinden biri durumundadır. Yatırımcı kuruluşlarımızın bölge müdürlükleri ile Kafkasya’da gelişen üniversitesi ile araştırma hastanesi ve transit olanaklarıyla Kars’ı evrensel kent değerleri ile buluşturan örnek belediyecilik uygulamaları sonuç olarak gelişen büyüyen ve yaşanılası bir şehirde yaşıyoruz. Emeği geçen herkese bir kez daha huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Sorunsuz Kars’a sorunsuz bir takım yaratmak amacında bir Karsspor oluşturabilme gayretinde gece gündüz çalışmaktayız. Biliyoruz ki çözümde görev almayanlar sorunun parçası olurlar. 2013-2014 dönemi bölgemiz ligi 22.09.2013 tarihinde başlayacaktır. Takımımızı 3. lige çıkarmak tek amacımızdır. Bu doğrultuda oluşturduğumuz takımımızın transfer, bonservis, lisans, yemek ve barınma olanaklarını öz kaynaklarımızdan karşılamaktayız. Yerel yönetimler kuruluş kanunları itibari ile üs seviyede yanımızda ve destekçimiz hüviyetindedirler. Değerli işadamlarımız, tacirlerimiz, esnaflarımızın desteğine de ihtiyaç duymaktayız. Kulübümüz gelir kaynakları yönünden yoksundur. Amacımız en kısa sürede kulübümüzün ikame gelir kaynaklarına kavuşturmak olacaktır. Kendi gelir kaynaklarını yaratan bir kulübün yönetimi daha keyifli başarısı daha kolay olacaktır. Gelecek idarecilere sorunsuz gücünü ve işleyişini hukuktan alan bir Karsspor yaratmaya söz veriyoruz” dedi.

“KARS’TA SPORUN SORUNLARI VAR”
Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ta Kars’ta sporun büyük sorunları olduğuna da dikkat çekerek 2009 yılından beri takıma her türlü desteği verdiklerini söyledi.

Karsspor’a tüm Kars halkının da sahip çıkması gerektiğini de vurgulayan Başkan Bozkuş: “Bilindiği üzere sadece Karsspor ilimizde sportif faaliyetleri yürütmüyor aynı zamanda amatör spor kulüplerimiz var. Yine 2. lig’de bulunan voleybol takımımız da var. Sonuç itibari ile ASFK Başkanımız da burada. Kendileri de çok iyi biliyor ki Kars’ta ki sporun genel anlamda sorunları ve sıkıntıları var. Tabi zaman zaman Kars’ta yaşayan hemşerilerimiz Kars’ta ki sporun şu noktada bu noktada olması konusunda bizlere bir takım eleştirileri oluyor. Bizde şunu ifade ediyoruz. Biz belediye olarak 2009 yılından beri Kars’ta sporun her dalına imkan ve olanakları dâhilinde destek olmaya çalışıyoruz. Tabi haklı olarak bu hemşerilerimizde kulübümüzün ve Kars’ta ki sporun iyi bir noktaya gelebilmesi için bir takım faaliyetlerin, bir takım çalışmaların olması noktasında görüşleri oluyor ve eleştirileri oluyor. Bizde bunları dikkate alarak siz değerli esnafımızın ve yine yerelde iş yapan çok kıymetli firmalarımızın da desteğini almak üzere bu toplantıyı yapmaya karar verdik. Biz belediye olarak kulübümüzün her türlü sorunu ve sıkıntısı ile uğraşıyoruz. İlimizin tanıtılmasında futbolun gerçekten büyük önemi vardır” diye konuştu.

“KARSSPOR’U DEĞİL DE KARSSPOR’UN SORUNLARINI KONUŞUYORUZ”
Kars Valisi Eyüp Tepe ise konuşmasında spor ve özellikle futbolun önemine değindi. Kars’ta öncelikli olarak Karsspor’un sorunlarının konuşulduğunu dile getiren Vali Tepe; “Spor, denilince Türkiye’de ilk aklımıza gelen futbol oluyor. Doğru yada yanlış ama bu konu bir gerçek. Dolayısı ile de bu yeni jenerasyon da özellikle genç nesillerde sporla alakalı konuşma yaptığımız zaman futboldan başka konuşacak ortak bir dil bulamıyoruz. Dolayısı ile bu realiteyi göz ardı edemeden özellikle Kars’ımızın temsilcisi ve bölgemizde Kars’ın bayrağını dalgalandıran Karsspor’u ister istemez bizlerde sohbetlerimizde konuşmak durumunda kalıyoruz. Ama nasıl konuşuyoruz? Kars’ı Karsspor’un sorunları ile konuşuyoruz. Çünkü gerçekten Türkiye’de spor kulüplerimiz maalesef 1.lig dışında ki takımlar düzenli bir ekonomik kaynağa sahip değiller” şeklinde konuştu.

Karsspor’a destek gecesine; Vali Eyüp Tepe, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kafkas üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, İl Müftüsü Mehmet Genç, Karsspor Kulüp Başkanı Dündar Yeltekin, daire müdürleri ve işadamları katıldı.

Kaynak: İHA