Eskişehirspor - Medical Park Antalyaspor Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig’in 5. hafta maçında Eskişehirspor, evinde ağırladığı Medical Park Antalyaspor’u 2-1 yenerek, 3 hafta sonra gelen galibiyet sevincini yaşıyor.

Maç sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, hak ettikleri bir üç puan aldıklarını dile getirerek, “Geçen haftaki mağlubiyetin moral bozukluğunu üzerimizden atabilmemiz için bu maçı kazanmamız lazımdı. Oyuncularımızda maç öncesinde bunu biliyordu. Oynayacağımız Kasımpaşa ve Beşiktaş maçları öncesinde bu maçı kazanmak zorundaydık. Gol attıktan sonra oyunu rakibe verdik. İkinci yarı oyun dengede iken talihsiz bir gol yedik. Geçen hafta gibi on kişi kaldık. Oyuncularımız eksik yeri kapatarak, daha fazla koştu ve golü bulduk. 3 puan aldığımız için mutluyuz. Eksiklerimiz var biliyoruz. Çalışmamız gereken yerler var. İlerleyen haftalarda çalışmaya devam edeceğiz. Hatalarımızı azaltıp, iyi olduğumuz yerlerde daha iyi olmaya çalışacağız” diye konuştu.

Eskişehirspor futbolcusu Aytaç ise, güzel bir gole imza attığı için mutlu olduğunu belirterek, “Kırmızı karta kadar başa baş mücadele geçiriyorduk. Kırmızı kart yememiz bizim açımızdan kötüydü. Eskişehir’de ilk golümü attım” dedi.

Karşılaşmanın zorlu geçtiğinin altını çizen Akaminko ise şöyle konuştu:
“Çok zor bir maçtı. Maçı kazanmak için azimliydik. Bu maçı kaybetme gibi bir lüksümüz yoktu. Kasımpaşa gibi dişli bir rakiple oynayacağız. Çok savaşçı bir ruha sahibiz. Bunun için mutluyum. Asla disiplinden uzak kalmamalıyız. Galip geldiysek, taraftarımıza borçluyuz. Kimin katkısı varsa herkese teşekkür ederiz.”

MEDİCAL PARK ANTALYASPOR CEPHESİ
Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba ise maç ardından yaptığı konuşmada, oyuna kötü başladıklarını söyledi.

Hiç mücadeleye girmeden gol yediklerini belirten Aybaba, sözlerine şöyle devam etti:
“İkinci yarı kırmızı kart olunca, 'bu maç lehimize döndü' dedik. Oyuna yeni giren oyuncu topa değmeden güzel bir gol attı. Direncimizi arttırmamız lazım. Bunu bir türlü yakalayamadık. Takım yapılanmasında bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Çok zor maçlar üst üste oynuyoruz. Oyuncularımızın daha hırslı ve istekli oynaması lazım. İlerleyen haftalarda bunu yapmaya çalışacağız.”
Medical Park Antalyaspor futbolcusu Diarra ise Eskişehirspor maçının zor olduğunu belirterek, “Bazı dönemlerde iyi savaştığımızı düşünüyorum. Durumumuzu ilerleyen haftalarda düzelteceğiz. Her maçta gol atmak istiyorum. Ama bazı maçlarda gol atmanız bile yetmiyor. Burada herkes Medical Park Antalyaspor’un yararı için çalışıyor. Bende çok çalışarak formayı kapmayı istiyorum” dedi.

Medical Park Antalyaspor futbolcu İsaac, konsantrelerinin maçlarda kaybolduğunu kaydederek, "Bazen konsentrimizi kaybediyoruz. Bundan dolayı da yenilgiler alıyoruz. Bunlardan ders çıkartıp önümüzde ki maçlara bakmamız lazım. Kırmızı kart pozisyonunda oyunculuk hayatım bile bitebilirdi" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA