Erzurum'daki 'Atlı Cirit Grup Birinciliği' Maçları Sürüyor

Erzurum'da düzenlenen "Atlı Cirit Grup Birinciliği" maçları devam ediyor.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Cirit Oyun Sahası'nda düzenlenen turnuvanın ikinci gününde yarı final mücadelesinde Bayburt Üniversitesi Atlı Spor Kulübü'nü mağlup eden Sivas Önder Atlı Spor Kulübü, finalde Malatya Atlı Spor Kulübü'yle karşılaşacak.

Yarın oynanacak final müsabakasının ardından Türkiye finaline katılacak takım belirlenecek.

Cirit İl Temsilcisi Cafer Çağtay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müsabakalara Malatya, Bayburt ve Sivas'tan takımların katıldığını ifade ederek, "Bugün yapılan karşılaşmanın ardından günün galibi yarın Malatya Atlı Spor Kulübü'yle mücadele edecek. Yarın kazanan takım Türkiye Finaline katılmayı hak edecek. Amacımız cirit sporunu daha yaygın hale getirip, gelecek nesillere bu sporu daha iyi anlatmaktır" dedi.

Çağtay, ciridin ağırlıklı olarak Erzurum, Sivas, Uşak, Malatya, Erzincan, Bayburt, İstanbul ve Kastamonu'da oynandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Biz federasyon olarak bunun bütün illere yayılmasını istiyoruz. Şu anda 75 tane cirit kulübü var hedefimiz bu sayıyı yüzün üzerine çıkarmak. Bu anlamda federasyonumuzun da önemli çalışmaları var. Bir yıl içinde büyük başarılar alındı. Seneye daha güzel çalışmalar yapılacaktır. İleri ki zamanlarda bu sporu yurt dışında yapılacak dostluk müsabakalarıyla da daha iyi tanıtacağız."

Kaynak: AA