Kadroda Revizyona Hazırlanan Daum, Tuncay ve Pinto'ya Sahip Çıktı

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, hafta sonu oynanacak Çaykur Rizespor maçına değinerek, kadroda değişiklik yapabileceğinin sinyalini verdi.

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Çaykur Rizespor maçı öncesi Özlüce Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

Maçın önemine değinen Alman çalıştırıcı, zor bir deplasmana gideceklerini söyledi

Beşiktaş maçını iyi analiz ettiklerinin altını çizen Daum, “Birincisi, o müsabakada birebir mücadelelerde iyi oynayamadık. O yüzden oradaki zaaflarımızı idmanlarımızda düzeltmeye çalıştık. Çabukluk idmanı yaptık. Bu hafta futbolcu arkadaşlarımız özveri ile iyi çalıştı. Rizespor müsabakasında başka bir takım göreceğimize inanıyorum. Önümüzdeki maçlarda, Rizespor, ardından Akhisar maçında üstüne koymamız gerekiyor. Takım içerisindeki arkadaşlık şu anda iyi. Kazanma arzusu ve isteğini ilk dakikalardan itibaren Rize maçında göreceğiz. Ondan ziyade oyunun genelinde bunu göstermeliyiz. Bu maçta geçen maçta gördüğümüz Beşiktaş'ın sağladığı avantajların yanımızda olması gerekiyor” dedi.

"PİNTO ÇAYKUR RİZESPOR MAÇINDA OYNAYAMAYABİLİR"
Takımda eksik futbolcular olduğuna dikkat çeken Daum, “Belluschi iyileşmediği için forma giyemeyecek. Bu müsabakaya yetişemeyecek. Pinto'nun mide problemi vardı ona bakacağız ama bayağı bir kuvvetten düştü. Pinto kadroya dahil olur mu ona yarın bakacağız. Dün hiç idmana katılamadı, bugün idmanı neredeyse yarıda bıraktı, tedavisi sürüyor. İshal olmuş ve midesinde problemi var, bayağı bir sıvı kaybına uğradı" diye konuştu.

"KAZANMA İSTEĞİNİ YÜKSELTMEYE ÇALIŞIYORUZ"
Rizespor maçına pozitif baktıklarını belirten Daum, “Futbolcularımızın bu maçı kazanmalarını ve tamamen mücadele etmelerini istiyoruz. 90 dakikadan sonra neleri sahaya yansıttıklarını hep beraber göreceğiz. Son haftalarda fiziksel idmanlarını yaptık. Diziliş hakkında idmanlar oldu, takım disiplini olsun, oyun disiplini ağırlıklı idmanlar oldu. Çalışmalarımızda, çabukluk daha iyi olması gerekiyor, kesinlikle kazanma isteğini yükseltmeye çalışıyoruz. Bizi büyük bir mücadele bekliyor. Biz de bekliyoruz bunu ama ne olursa olsun futbolcularımız mücadele edecek" açıklamasını yaptı.

"SEZON SONU AVRUPA'YI HEDEFLİYORUZ"
Takımın sezon sonu hedefiyle ilgili bir soruya da cevap veren tecrübeli çalıştırıcı, “Ben olaya matematiksel yaklaşmıyorum, kaç puan alırız hesabım yok. Sezon sonunda Avrupa kupalarına nasıl gidebilirsek ona bakıyorum. Zamanında bir kere öyle bir şey oldu. Devre arasında 11 puan liderin arkasındaydık en sonunda şampiyon olduk" dedi.

Çaykur Rizespor maçında takımda değişiklik yapıp yapmayacağı yönündeki bir soruya ise Daum, "Yapabilirim" cevabını verdi.

"PİNTO VE TUNCAY HAKSIZ YERE ELEŞTİRİLİYOR"
Taraftarların Pinto ve Tuncay başta olmaz üzere bazı oyuncuları eleştirmesine konusuna da değinen Daum, "Bence haksız bir eleştiri. Futbol takım oyunudur. Kötü maçlardan sonra suçlu aranıyor. Bu müsabakada her iki futbolcunun gol atmayışı göze batıyor. Atmış olsalardı farklı değerlendirilirdi. Pinto 80 dakika sahada olmayabilir ama 80'den sonra ortaya çıkıp önemli goller atabilir. Ama onları yapmayınca eleştiriliyor. Ben takım olarak görmek istiyorum. Tek tek futbolcuları çıkartıp suçlu aramak istemiyorum. 3-0 mağlubiyet bu iki futbolcudan kaynaklanmıyor. Gol yemeden bir müsabakayı bitirmek çok önemli, bunu da yapamadık" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA