Bozüyük’te Camiler Kurban Bayramına Hazırlanıyor

Bilecik’in Bozüyük Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle ilçe genelinde faaliyet gösteren camilerde bayram temizliğine başladı.

Bozüyük Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından Kurban Bayramına sayılı günler kala vatandaşların ibadet yeri olan camilerin daha temiz ve sağlıklı olması, vatandaşların temiz bir alanda ibadetlerini gerçekleştirebilmeleri amacıyla temizlik çalışmalarına başladı.

Temizlik ekipleri cami içinde halılar süpürülüyor, kapı ve camlar itina ile siliniyor, ayakkabılıklar temizleniyor. Ayrıca cami dışarısında bulunan şadırvan ve tuvaletlerle birlikte cami avlularında da çevre temizliği yapılıyor

Temizlik İşleri Müdürü Selim Kara konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Yaklaşan mübarek Kurban Bayramı nedeniyle vatandaşlarımızın bayram namazlarını daha temiz camilerde kılabilmelerini sağlamak amacıyla ilçe genelinde bulunan tüm cami ve mescitlerimizi temizliyoruz” dedi.

Kurban Bayramı öncesinde 3 gündür yapılan çalışmalarla 8 caminin temizliği tamamlanarak vatandaşların kullanımına sunulurken, daha önce ilkbahar ve Ramazan Bayramı öncesinde de 33 cami ve mescitte genel temizlik çalışması yapılmış, cami ve mescitler temizlenerek vatandaşların kullanımına sunulmuştu.

Kaynak: İHA