Otomobil Sporları

İSTANBUL - Otomobil sporlarında Türkiye Pist Şampiyonası'nın 4. ayak yarışı Intercity İstanbul Park'ta yapıldı.

Intercity sponsorluğunda gerçekleştirilen mücadelede Süper Grup sınıfındaki iki yarışta da Borusan Otomotiv Motorsport'tan Kaan Gürgenç ilk sırayı aldı.

Bu grubun ilk yarışında Borusan Otomotiv Motorspor'tan Levent Kocabıyık ikinciliği, Ülkü Motorsport'tan Ahmet Mutlubaş üçüncülüğü, ikinci yarışta ise Loft T-Max Racing Team'den Ayhan Germirli ikinciliği, Ülkü Motorsport'tan Zafer Öngün üçüncülüğü elde etti.

Maxi grup ilk yarışı Ülkü Motorsport pilotlarının üstünlüğüyle geçti. Ümit Ülkü birinci sırayı alırken, Ahmet Mutlubaş ikinci, Adem Seçilmiş de üçüncülüğü elde etti. Ümit Ülkü, bu grubun ikinci yarışında da zirvede yer alırken, takım arkadaşı Ali Özerinç ikinci, Borusan Otomotiv Motorsport'tan Can Artam üçüncü oldu.

1600 ve dizel grubun bir arada koşulan yarışları sonunda ise Ülkü Motorsport'tan Egemen Çivicioğlu birinciligi elde etti. Aynı takımdan Sedat Yılmaz ikinci, ferdi olarak yarışan Serhat Susuzoğlu da üçüncü sırayı aldı.

Dizel grupta Ülkü Motorsport takımından Berk Ulu kürsüye çıkarken, aynı takımdan Muhammed Ali Ülkü ikinci, Loft T-Max Racing Team'den Ahmet Efe Hatunoğlu üçüncülüğü elde etti. Dizel grupta Loft T-Max Racing Team adına yarışan tek bayan pilot Onur Karataş'a teşvik ödülü verildi.

Türkiye Pist Şampiyonası, İzmir Ülkü Yarış Pisti ve Intercity İstanbul Park'ta düzenlenecek iki yarışla sona erecek.

Kaynak: AA