Atlet Ali Turan, Sakarya'ya Bir Madalya Daha Kazandırdı

SAKARYA - Balıkesir'de düzenlenen "5. Uluslararası İsmail Akçay Yarı Maratonu"nda 50-55 yaş grubunda birinci olan Sakaryalı maraton koşucusu Ali Turan, Avrasya'da geçen yılki birinciliğini korumak için yarışacak.

Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün Balıkesir'de koşulan yarışlara 1 hafta hazırlanmasına rağmen tecrübe ve altyapısıyla kendi grubunda birinci olduğunu söyledi.

"İlk 3'e girmek için gittim ama birincilik nasip oldu" diyen Turan, 2-3 ay ara vermesine rağmen güzel iş çıkardığını belirterek, "Toplamda 249 sporcu katıldı.

Yabancı sporcular ağırlıklıydı ama Türk sporcular da güzel iş çıkardı. Bir haftalık periyod bizim için kısa ama birinciliği alınca sorumluluk artıyor. Çünkü hedef tahtası oluyoruz, mecburen çalışmamız lazım. Artık şimdiki müsabakalara hazırlanmamız gerekiyor" ifadesini kullandı.

Turan, Avrasya Maratonu ve İzmir 9 Eylül Kurtuluş Koşuları'na hazırlandığını da ifade ederek, "Nasipse koşacağız. Artık boş hafta yok, hedefimize fazlasıyla ulaştık. Amacımız bu başarımızı korumak. Avrasya'da nasip olursa geçen yılki birinciliğimi korumak istiyorum. İlk üç ama birincilik daha tatlı, iyi olur inşallah" diye konuştu.

-"Her yaşta spor olabilir" düşüncesine dikkat çekiyorlar

Sporun sağlık, güzellik ve temizlik olduğunu anlatan Turan, katıldığı müsabakalarda gençlere ve büyüklere örnek olmak istediğini de vurguladı.

"Her yaşta spor olabilir' onu duyurmaya çalışıyoruz" diyen Turan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Aynı zamanda yaşam boyu spora başlayıp birçok müsabakada derece yapan, gençliğinde sporculuğunu çok net göremediğimiz yetenekli kişileri seçebiliyoruz. Bunlar gelsin, katılsın aramıza. Hocalarımız var, antrenmalarımızı genelde Serdivan'da yapıyoruz. Dünyada obezite hastalığı denen bir gerçek de var. Gelsinler burada yürüsünler. Yürümenin sonu zaten koşmak. Zaman geçtikçe koşmaya başlayacaklar. Stat olsun, dağ tepe olsun, her yer bizim için spor yeri. 'Ben gidersem şöyle olur' düşüncesinden vazgeçsinler."

Kaynak: AA